Wikipedia fotoğraf yarışması Türkiye'de düzenlenecek

Medyaloji.net » medya » Wikipedia fotoğraf yarışması Türkiye'de düzenlenecek
Wikipedia fotoğraf yarışması Türkiye'de düzenlenecek

Wiki Loves Earth isimli Wikipedia fotoğraf yarışması, bu yıl ilk kez Türkiye'de düzenlenecek. Yarışma konusu ise Türkiye'deki doğal miraslar olacak.

Wikipedia fotoğraf yarışması: Wiki Loves Earth
Wiki Loves Earth yarışması ile dünyanın çeşitli yerlerinde doğal mirasların güzelliğine odaklanılıyor ve bu konuda farkındalık oluşması sağlanıyor. Büyük bir katılımcı kitlesine sahip olan Wiki Loves Earth yarışması, ilk kez Türkiye’de düzenleniyor.

Son katılım tarihi 30 Haziran 2020 olarak duyurulan yarışmaya, Wikimedia Commons’un resmi internet sitesinden fotoğrafınızı yükleyerek katılabiliyorsunuz. Wiki Loves Earth’teki fotoğrafların milli parklar, doğal alanlar gibi Türkiye’deki doğal mirası yansıtan yerler olması bekleniyor. Ayrıca bu yarışmada kazanan fotoğraflar için lisanslama da yapılıyor ve ülkenin doğal mirasını anlatan fotoğraflar arasında listeleniyor.

Yarışmada özgünlük ve teknik niteliklerin ön planda tutulacağı belirtiliyor. Ayrıca yarışmanın birincisi 300 dolar, ikincisi 200 dolar, üçüncüsü ise 100 dolarlık ödülün sahibi olacak.

YORUMLAR