WhatsApp'tan yeni özellik: Kaybolan mesajlar

Medyaloji.net » iş dünyası » WhatsApp'tan yeni özellik: Kaybolan mesajlar
WhatsApp'tan yeni özellik: Kaybolan mesajlar

WhatsApp, iOS ve Android kullanıcılarına kaybolan fotoğraf ve video mesajları sunmaya çalışıyor.

Uygulama, yeni özellik ile kullanıcılara gönderdikleri mesajlar üstünde daha fazla kontrol imkânı sağlamayı hedefliyor. Şirket kısa süre önce iOS ve Android beta test kullanıcılarına yeni özelliğini sundu.

WhatsApp, haziran ayı sonlarında Android kullanıcılarına sunduğu yeni özelliği iOS kullanıcıları için yayınladı. Artık, kullanıcılar fotoğraf ve video mesajları bir kez görüntüledikten sonra mesajlar kaybolabilecek.

Uygulama, kullanıcıların ekran görüntüsü almasını engellemeyecek. Mesaj gönderilirken “Bir Kez Görüntüle” seçilirse, içerik gönderenin sohbetinden ve alıcının sohbetinden kaybolacak. Android kullanıcıları için özellik, grup sohbetleri için de mevcut olacak.

Özelliği açıklayan mesajda, “Daha fazla gizlilik için, alıcı bir kez açtıktan sonra fotoğrafınız veya videonuz sohbetten kaybolacak. Unutmayın, insanlar her zaman ekran görüntüsü alabilir” deniliyor.

Ayrıca, alıcıların kaybolan içeriğin ekran görüntülerini alması durumunda WhatsApp’ın kullanıcıları bilgilendirmeyeceğini de bildiriyor. Bunun nedeni, kullanıcıların ekran görüntüsü almalarını engellemenin kusursuz bir yolunun olmadığı ve bunu iddia etmenin kullanıcılara yanlış bir güvenlik hissi sunulacağı olarak açıklıyor.

WhatsApp CEO’su Will Cathcart ve Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, bu özellik üzerinde çalıştıklarını onaylamışlardı.

YORUMLAR