WhatsApp hizmet şartlarını ve gizlilik politikasını güncelledi!

Medyaloji.net » teknoloji » WhatsApp hizmet şartlarını ve gizlilik politikasını güncelledi!
WhatsApp hizmet şartlarını ve gizlilik politikasını güncelledi!

WhatsApp, güncellenmiş şartlarını ve politikasını kabul etmeyen kullanıcıların hesaplarına ne olacağını açıkladı.

Şirketin güncellenen şartlarını kabul etmemeyi seçenler için uygulama, kabul etmelerini isteyen bir bildirim göstermeye devam edecek. Birkaç haftalık bir sürenin ardından, kullanıcılar kalıcı bir hatırlatma görecekler. Kullanıcılar kalıcı bir hatırlatıcı gördüklerinde, WhatsApp uygulaması sınırlı bir işlevsellik moduna geçecek. Bu modda, kullanıcılar sohbet listelerine erişemeyecek. Bir mesaj alırlarsa, bildirimleri yoluyla açabilecekler ve ayrıca onlara yanıt verebilecekler. Gelen tüm sesli ve görüntülü aramalar da alınabilir.

Birkaç hafta sonra, kullanıcı tüm çağrıları ve mesajları almayı durduracak. WhatsApp, bu olayların hiçbirine kesin bir tarih koymuyor ve her durum için kullanıcılara göre görünüşte değişiklik gösterecek belirsiz bir dönem veriyor. Ayrıca, kullanıcılar daha önce bahsedilen 15 Mayıs tarihten sonra şartları kabul etmeye ve uygulamalarını kullanmaya devam edebilir. WhatsApp, hesapları silmeyeceğini garanti etti. Bununla birlikte, şartları yine de kabul etmezseniz, uygulama birkaç hafta sonra işe yaramaz hale gelecek.

Bu yılın başlarında WhatsApp, hizmet şartlarını ve gizlilik polisini güncelledi. Bu güncellemede özetlenen değişiklikler neredeyse tamamen WhatsApp’taki işletmelerle etkileşim kurmaya odaklandı. Uygulamada ortaya çıkan bu değişiklikleri duyuran ilk bildirim çok tepki topladı. Şirket o zamandan beri son birkaç ayın büyük bir bölümünü yeni ayarların onlar gerçekte ne anlama geldiğini kullanıcılara bildirmek için harcadı.

 

 

YORUMLAR