Walgreens yeni küresel hukuk müdürünü atadı

Medyaloji.net » iş dünyası » Walgreens yeni küresel hukuk müdürünü atadı
Walgreens yeni küresel hukuk müdürünü atadı

DEERFIELD, Ill. - Önde gelen küresel eczane ve sağlık perakendecisi Walgreens Boots Alliance, Inc., Lanesha Minnix'in Genel Müdür Yardımcısı ve Küresel Baş Hukuk Sorumlusu olarak atandığını duyurdu.

Daha önce Ecolab, Inc. şirketinde benzer bir pozisyonda görev yapan Minnix, Walgreens'teki görevine 15 Nisan'da başlayacak.

Minnix yeni görevinde doğrudan CEO Tim Wentworth'a rapor verecek ve şirketin İcra Komitesinde görev yapacak. Minnix'in sorumlulukları Walgreens'in küresel hukuk, uyum, kurumsal yönetim ve kurumsal güvenlik fonksiyonlarını denetlemeyi de kapsayacak. Bu atama, şirket tarafından yapılan bir dizi üst düzey yönetici ekibi duyurusunun sonuncusudur.

Tim Wentworth, Minnix'in gelişinden duyduğu heyecanı dile getirerek, Minnix'in saygın liderliği ve hukuki uzmanlığının, özellikle şirket sağlık hizmetlerini genişletirken Walgreens için değerli bir varlık olduğunu vurguladı.

Minnix'in kendisi de Walgreens markalarının güvenilir ve ikonik statüsünü kabul ederek ve şirketin iş hedeflerini ilerletme ve uzun vadeli başarı için konumlandırma konusundaki kararlılığını ifade ederek şirkete katılmaktan duyduğu heyecanı dile getirdi.

Ecolab'daki görevinden önce Minnix, Flowserve'de Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Baş Hukuk Sorumlusu olarak görev yaptı ve BMC Stock Holdings'de üst düzey hukuk pozisyonlarında bulundu. Kariyerinin erken dönemlerinde ABM Industries, Shell Oil Company ve Sprint'te görev alan Minnix, K&L Gates hukuk firmasında kurumsal avukat olarak çalışmaya başlamıştır.

Yönetici Liderlik Konseyi üyesi olan Minnix, Tulsa Üniversitesi'nden Juris Doctor ve MBA derecelerinin yanı sıra St. Louis Üniversitesi'nden pazarlama alanında lisans derecesine sahiptir.

Walgreens Boots Alliance, ABD, Avrupa ve Latin Amerika'da yaklaşık 12.500 noktada faaliyet göstermekte ve 330.000'den fazla kişiyi istihdam etmektedir. Sürdürülebilir operasyonlarıyla tanınan şirket, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endekslerinin bir bileşenidir.

Bu liderlik ataması, Manmohan Mahajan'ın Genel Müdür Yardımcısı ve Küresel Finans Direktörü, Elizabeth Burger'in Genel Müdür Yardımcısı ve İnsan Kaynakları Direktörü ve Mary Langowski'nin Genel Müdür Yardımcısı ve ABD Sağlık Hizmetleri Başkanı olarak atanmasının ardından gerçekleşti.

Bu makaledeki bilgiler Walgreens Boots Alliance tarafından yapılan basın açıklamasına dayanmaktadır.

YORUMLAR