Vodafone'dan e-spor alanında yeni iş birliği

Medyaloji.net » iş dünyası » Vodafone'dan e-spor alanında yeni iş birliği
Vodafone'dan e-spor alanında yeni iş birliği

Vodafone, gençlik markası Vodafone FreeZone ile espor ve oyun pazarında gerçekleştirdiği iş birliklerine bir yenisini ekledi.

Vodafone, Türkiye’nin e-spor kulüplerinden FUT Esports’un ana sponsoru oldu. Sponsorluk kapsamında Avrupa’nın en büyük gaming house’u FUTHOUSE’ta bir stüdyo açacak olan şirket, FUT Esports ile birlikte 2023’te 5G üzerinden oyun turnuvası da düzenleyecek.

Vodafone FreeZone ve FUT Esports iş birliğinin detayları, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin ve FUT Esports Kurucu Ortağı Cesur Sünnetçioğlu’nun katılımıyla düzenlenen toplantıda aktarıldı. Vodafone Maslak Plaza ve Vodafone Metaverse Mağaza’da eş zamanlı olarak gerçekleştirilen toplantının, Decentraland’de yapılan ilk canlı hibrit basın toplantısı olduğu belirtildi.

Oyun ve espordaki gelişimin en büyük destekçilerinden biri olduklarını belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, konuyuya ilişkin şu bilgilere yer verdi:

“Vodafone FreeZone markamızla 6 yıl önce adım attığımız espor pazarına yaklaşık 45 milyon TL’lik yatırım yaptık. Önümüzdeki 5 yılda yatırımlarımıza devam etmek istiyoruz. Esporu destekleyen marka olarak baktığımızda, sektörümüzde birinci sıradayız. Hem Vodafone'lu müşterilerimiz için sunduğumuz Gamer ek paketleri, hem de yeni gelen genç müşterilerimize sunduğumuz FreeZone Gaming portföyümüz ile gençlere internetinden yemeyen uygulamaların yanı sıra her ay oyun dünyasına ait hediyeler kazanma şansı sağlıyoruz. İnternetten yemeyen uygulamalar özelinde düşük ping garantisi veriyoruz. Gaming portföyümüzle 2018 yılından bu yana 1 milyonu aşkın kullanıcıya ulaştık. Gaming uygulamaları için verdiğimiz tarifelerine ek GB'ların yanı sıra FreeZone'a gelen müşterilere birçok oyun platformunda geçerli seçkin oyun içi faydalar sağlıyoruz. 2018'den bu yana yaklaşık 5 milyon TL değerinde destek verdik. Şimdi de FUT Esports işbirliğiyle espora yaptığımız katkılara bir yenisini daha ekliyoruz. Ana sponsoru olduğumuz FUT Esports, 11 farklı espor branşında onlarca sporcusu ile sadece Türkiye’de değil global anlamda da aktif ve kapsamlı espor kulüplerinden biri. FUT Esports işbirliğiyle sponsorluk alanımızı genişletip tek bir oyuna değil birçok oyuna ve dolayısıyla daha geniş bir oyuncu kitlesine ulaşmış oluyoruz. Bu vesileyle, tüm gamer’ları FreeZone avantajlarından yararlanmaya davet ediyoruz.”

YORUMLAR