VHV Reasürans'ta üst düzey iki önemli atama

Medyaloji.net » iş dünyası » VHV Reasürans'ta üst düzey iki önemli atama
VHV Reasürans'ta üst düzey iki önemli atama

VHV Reasürans'ta Gürer Baykal, Teknik ve Hasardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı'na, Ali Arısoy ise Trete Kabulleri ve İş Geliştirme Direktörlüğü'ne atandı.

Türkiye’nin önde gelen reasürans şirketlerinden VHV Reasürans’ta kurum içi iki önemli atama gerçekleşecek. 2013 yılından bu yana VHV Reasürans’ta başarılı işlere imza atan ve yangın sigortaları liderliğini üstlenen Gürer Baykal, Dubai Sigorta’ya Genel Müdür olarak atanan Fatih Ağacık’tan boşalan Teknik ve Hasardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine,  2014 yılından bu yana sektöre sunulan yeni ürünler ve çeşitli iş geliştirme projelerinde büyük katkıları olan, mühendislik ve özel riskler liderliğini üstlenen Ali Arısoy ise yeni oluşturulan Trete Kabulleri ve İş Geliştirme Direktörlüğü görevine atandı. İki isim de yeni görevlerine 15 Eylül 2022 tarihi itibariyle başlayacak.

Şirket içinden genç ve başarılı iki ismin yeni görevlerine atanmasına ilişkin değerlendirmede bulunan VHV Reasürans CEO’su Maximilian Stahl, VHV Reasürans’ın faaliyete başladığı günden bu yana Türkiye’deki başarılarının altında imzası olan kadroda yer alan Gürer Baykal ve Ali Arısoy’un yeni görevlerine atamasının hem şirket içi çalışanlara hem de sektördeki genç yöneticilere kariyer yolculuklarında çok güzel bir örnek oluşturduğunun altını çizdi.  Stahl, “VHV Reasürans Genel Müdür Yardımcımız Fatih Ağacık’ın Dubai Sigorta’ya Genel Müdür olarak atanması sonrasında, İrtibat Bürosu olduğumuz günlerden bu yana birlikte çalıştığımız iki çalışma arkadaşımızın atamalarını büyük bir mutlulukla duyuruyoruz. 100 yılı aşan tecrübeyle yoğrulmuş olan VHV kültürü, çalışanlarının kariyer yolculuklarını destekleme üzerine kurulu bir kültür ve bunu çok önemsiyoruz. İki yöneticimizin atamaları da bu temel düşüncemizi destekler nitelikte gerçekleşmiştir. Mevcut operasyonlarımızın aynı süreklilikle devamının önemine istinaden, Teknik ve Hasardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı’na atanan Gürer Baykal ile, benzer öneme sahip yurtdışı iş geliştirme, trete ve retrosesyonu kapsayan yeni bir departman oluşturmaya karar vererek başına Ali Arısoy’u atamamız da bizler için çok önemli ve gurur duyduğumuz kararlardır. İki ismin de yeni görevlerinde başarılı olacağına inancımız tam. VHV Reasürans olarak güçlü sermayemiz, uluslararası düzeyde sahip olduğumuz sigorta ve reasürans tecrübemiz ve deneyimli insan kaynağımızla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye ve bölge ülkelerde önemli işlere imza atmayı sürdüreceğiz” dedi.

Gürer Baykal kimdir?

Yeditepe Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü mezunu olan Gürer Baykal, üniversite eğitimi yıllarında sigortacılıkla tanışarak 2001 yılında ERGO Türkiye’de kariyerine başladı. 2013 yılı sonunda VHV Versicherungen’e Direktör Yardımcısı olarak geçen ve 2015 yılında Türkiye’ye yatırım yaparak faaliyetlerine başlayan VHV Reasürans’ın kadrosuna dahil olan Gürer Baykal, şirketin bugünlere gelmesinde önemli sorumluluklar üstlendi. Baykal, 15 Eylül 2022 tarihi itibariyle ise VHV Reasürans’ta Teknik ve Hasardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini atandı.

Ali Arısoy kimdir?

Bilgisayar Mühendisliği ve İktisat lisans, İşletme (MBA) yüksek lisans dereceleri bulunan Ali Arısoy, enerji ve sigorta sektörlerinde 13 yıla yakın zamandır çalışıyor.  Arısoy, kariyerinin ilk dört yılında uluslararası enerji şirketlerinde Proje Müdürü olarak görev yaptı. Türkiye’deki operasyonlarının kuruluşuyla birlikte, 2014’ten itibaren VHV Versicherungen’de Direktör Yardımcısı olarak görev aldı. 2016 yılından bu yana ise VHV Reasürans’ın kurulmasıyla şirketin Mühendislik, Trete ve Özel Riskler Müdürü olarak görev yapıyordu.  Arısoy, 15 Eylül 2022 tarihi itibariyle VHV Reasürans’ın Trete Kabulleri ve İş Geliştirme Direktörlüğü görevini üstlenecek.

 

YORUMLAR