Unilever CEO'sundan emeklilik kararı

Medyaloji.net » iş dünyası » Unilever CEO'sundan emeklilik kararı
Unilever CEO'sundan emeklilik kararı

Unilever CEO'su Alan Jope, 2023 sonunda emekliye ayrılacak.

Unilever, CEO Alan Jope’un 2023 sonunda emekli olma talebini yönetim kuruluna ilettiğini açıkladı. Jope’un emeklilik kararıyla birlikte Unilever yeni CEO arayışına girecek ve hem şirket içi hem şirket dışı adayları değerlendirecek.

Konuya dair açıklamasında 35 yılı aşkın süredir görev aldığı Unilever’de CEO’luğunun beşinci yılının yaklaştığını belirten Alan Jope, yönetimin yeni CEO için resmî arayışa başlaması için doğru zaman olduğuna inandığını ifade etti.

Unilever Yönetim Kurulu Başkanı Nils Andersen ise “Alan’ın önümüzdeki yıl emekli olması Unilever’de fevkalade bir kariyerin sonlanması anlamına gelecek. Onun liderliğinde Unilever; strateji, yapı ve organizasyonunda başarıya yönelik kritik değişiklikler gerçekleştirdi. Bu faaliyet devam edecek ve önümüzdeki yıl ayrıldığında Jope’a liderliği ve katkılarından dolayı tüm kalbimizle teşekkür edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Unilever’de CEO koltuğunu Ocak 2019’da Paul Polman’dan devralan Jope, CEO sorumluluğunu üstlenmeden önce Unilever Güzellik ve Kişisel Bakım Başkanı olarak görev almaktaydı.

 

YORUMLAR