Türk Eximbank ve Export Credit Greece arasında iş birliği gerçekleşti

Medyaloji.net » iş dünyası » Türk Eximbank ve Export Credit Greece arasında iş birliği gerçekleşti
Türk Eximbank ve Export Credit Greece arasında iş birliği gerçekleşti

Anlaşma, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 5. Toplantısı sırasında Atina'da gerçekleştirildi ve iki kuruluş arasında bilgi paylaşımı, ortak finansman ve diğer iş birlikleri öngörülüyor.

Türk Eximbank, Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlenen Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 5. Toplantısı'nda, Yunanistan'ın ihracat destek kuruluşu Export Credit Greece ile genel iş birliğine yönelik bir mutabakat zaptı imzaladığını duyurdu. Bu anlaşma, iki ülkenin firmalarının üçüncü ülkelerde işlemlere ortak destek sağlamasına yönelik imkanlar sunuyor. 

Türk Eximbank tarafından yapılan açıklamada, söz konusu mutabakat zaptının karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımı, ortak finansman, sigorta, garanti ve reasürans desteği sağlama imkanları öngördüğü belirtildi. Bu anlaşmanın, iki kuruluş arasındaki ilişkileri geliştirmek ve gelecekteki işbirliklerinin temelini oluşturmak açısından önemli olduğu vurgulandı. 

Ayrıca, Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede, iki ülke arasındaki olumlu iklimin devamını ve ortak çalışmaların bölgedeki barış ve refaha katkı sağlayacağını ifade etti. Sakelaropulu, ilişkilerde yapıcı bir iklimin korunmasının ve bu yönde yatırım yapılmasının önemini vurgulayarak, Erdoğan'ın 6 yıl aradan sonra Yunanistan'da bulunmasının bu olumlu ruhu yansıttığını belirtti. Bu açıklamalar, iki ülke arasındaki diyalog ve iş birliğinin geleceğine dair olumlu bir perspektif sunuyor.

 
 

YORUMLAR
En çok okunan haberler