Tufan Alatan, Mayen CDO'su oldu

Medyaloji.net » iş dünyası » Tufan Alatan, Mayen CDO'su oldu
Tufan Alatan, Mayen CDO'su oldu

Sektörde 35 yıllık bir tecrübeye sahip olan ve pek çok başarılı projeye imza atan Tufan Alatan, Mayen'de CDO olarak göreve başladı.

Dört yıldır üst üste hizmet ihracatı şampiyonu olan ve güçlenerek büyümesini sürdüren Mayen, kadrosunu da alanında uzman isimlerle genişletmeye devam ediyor. Son altı yılda sektörün büyüme hızından iki kat hızlı büyüyerek sektöründe fark yaratan Mayen'in yeni CDO'su Tufan Alatan oldu. Alatan, Mayen'de Bilgi Teknolojileri, AR-GE, Ürün Geliştirme, RPA, İş Zekası, Veri Ambarı, Veri Analitiği ve Proje Yönetimi fonksiyonlarının tümüne liderlik edecek ve ayrıca şirketin İcra Kurulu Üyesi olarak görev alacaktır.

Tufan Alatan kimdir?

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden 1986 yılında mezun olan Tufan Alatan, iş hayatına IBM'de başladı. IBM'de geçirdiği dokuz yılın ardından kariyerine Garanti Bankası'nın bünyesinde bulunan Garanti Teknoloji şirketinde Proje Müdürü olarak devam eden Alatan, Garanti Bankası'nın orta ölçekli bir bankadan büyük ölçekli bir markaya dönüşme yolculuğu sırasında aktif rol aldı ve pek çok projeyi hayata geçirdi. Garanti Teknoloji'de 15 yıl genel müdür yardımcısı olarak görev yapan Alatan, sonrasında Doğuş Grubu'na geçerek dört yıl boyunca Doğuş Teknoloji Genel Müdürü olarak çalıştı. Son olarak Ulusal Faktoring'de sanal servis modelinin dijital transformasyonundan sorumlu CIO olarak görev yapan Alatan; BDDK, KVKK ve TBB gibi devletin düzenleyici kurumlarına karşı BT denetimlerinde de sorumlu kişi olarak görevlerini sürdürdü.
 

YORUMLAR
En çok okunan haberler