Trendyol emlaktan vazgeçti

Medyaloji.net » iş dünyası » Trendyol emlaktan vazgeçti
Trendyol emlaktan vazgeçti

Trendyol Emlak için kapatma kararı aldığını duyurdu.

Gayrimenkul ilanı vermek isteyen satıcılara özel platformu Trendyol Emlak’ı Haziran sonunda kullanıma sunan Trendyol geri adım attı ve Trendyol Emlak’ı kapatma kararı aldı.

Trendyol’un konuya dair açıklamasında kararın 7 Temmuz 2022 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan yeni e-ticaret kanununun Trendyol platformu üzerinden ya da bağlantılı bir şekilde ilan hizmetleri sunumuna izin vermemesinden kaynaklandığı, yeni piyasa yapısında Trendyol Emlak girişimine devam etmenin mümkün olmadığı belirtildi.

Trendyol tarafından platforma başvuran emlakçılarla paylaşılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye’nin lider e-ticaret platformu Trendyol olarak, hizmetlerimizi çeşitlendirmek suretiyle ülkemiz e-ticaret sektörünün gelişimine katkı sunmak ve online emlak sektöründeki rekabeti ve canlılığı artırmak hedefiyle bir süre önce Trendyol Emlak girişimimizle ilgili altyapı çalışmalarını başlattık. Güçlü teknolojik altyapımız ve e-ticaret alanındaki tecrübemizle online emlak sektörünü ileriye taşıyacak örnek uygulamalarla devreye almaya hazırlandığımız bu yeni iş kolu konusunda, emlak sektöründeki paydaşlarımızı da bilgilendirmiş ve yoğun bir ilgiyle karşılaşmıştık. Bununla birlikte, 7 Temmuz 2022 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan ve Ticaret Bakanlığımız tarafından uygulanacak yeni e-ticaret kanununa uyum sürecinde iş stratejilerimizi ve odak alanlarımızı gözden geçirmemiz gerekmektedir.

Yeni kanun, Trendyol platformu üzerinden ya da bağlantılı bir şekilde ilan hizmetleri sunumuna izin vermemektedir. Kanuna uyum amacıyla pazarlama yatırımlarımızı ve indirimlerimizi de önemli ölçüde azaltmamız gerekecektir. Oluşacak yeni piyasa yapısında Trendyol Emlak girişimimize devam etmemiz ne yazık ki mümkün değildir. Bu sebeple, online emlak sektöründeki rekabeti alıcılar ve emlakçılar lehine canlandıracağına inandığımız emlak sektörü yatırımımızı süresiz olarak askıya almış bulunuyoruz.

Bilgilerinize saygıyla sunarız.”

YORUMLAR