TikTok okyanuslar için devrede

Medyaloji.net » pr » TikTok okyanuslar için devrede
TikTok okyanuslar için devrede

Platform Conservation International ile anlamlı bir işbirliğine imza attı.

Uluslararası çevre koruma örgütü Conservation International ile işbirliği yapan kısa video uygulaması TikTok, #DenizleriKoruyalım etiketiyle yeni bir kampanyaya imza attı.

Oyuncu Shailene Woodley’nin de desteklediği kampanya kapsamında yaratıcı kısa videolar aracılığıyla okyanusların dünya ekosistemindeki önemine ve gelecek nesiller için korunması gerektiğine dikkat çekiliyor.

 

9 Eylül’e kadar sürecek kampanyada TikTok kullanıcıları, uygulamada hazırladıkları videolarda deniz ve okyanuslardan plastikleri temizleyen bir efekt kullanabiliyor.

Kampanyanın etiketiyle yüklenen her video için TikTok, Conservation International’a iki dolar bağışta bulunacak. Ortalama 3 bin kilometrekarelik alanın korunmasına yardım için yapılacak bağışların, toplamda 100 bin dolara ulaşması bekleniyor.

 

Kampanyayı değerlendiren TikTok İçerik Ortaklıkları Bölümü Başkanı Bryan Thoensen, “TikTok, kullanıcılarının kısa videolar aracılığıyla günlük hayatlarındaki anları yaratıcı bir şekilde sergilemelerini sağlıyor. Topluluğumuzun, okyanusların temizlenmesi ve küresel bir kaynağı korumanın önemine dikkat çekmesini amaçlıyoruz. Bu konuda farkındalık yaratmak için düzenlediğimiz #DenizleriKoruyalım kampanyasında Conservation International ile ortaklık kurmak bizi çok mutlu etti” dedi.

2050 yılına kadar okyanuslarda balıklardan daha fazla plastik olacağını belirten Conservation International CMO’su Anstasia Khoo ise kampanya konusundaki fikirlerini, “TikTok, kullanıcıları bilgilendirmek ve harekete geçirmek için ilham verecek güce sahip yaratıcı bir platform. Okyanuslarımızı gelecek nesiller için koruma ve bu konuda yaratıcılığı da kullanarak harekete geçme çağrımıza bu kampanyayla destek oluyor” sözleriyle dile getirdi.

 

YORUMLAR