TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni'nde ödüller sahiplerini buldu

Medyaloji.net » ödül/başarı » TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni'nde ödüller sahiplerini buldu
TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni'nde ödüller sahiplerini buldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulunun belirlediği Fair Play/Adil Oyun Ekim Ayı Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerine dağıtıldı.

Törende Medipol Başakşehir, Demir Grup Sivasspor, Çağdaş Atan, Uğurcan Çakır ve Fatih Özgökçen ödül aldı.
TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen törene TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF yönetim kurulu üyeleri, Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu Başkanı Tamer Yılmaz ve ödül alanlar katıldı.

Mehmet Büyükekşi, törende yaptığı konuşmada, futbolun insanları bir arada tutan en büyük güçlerden bir tanesi olduğunu belirterek, "İkna edici iletişim, var olan tutumun şiddetini arttırır. İşte biz bu sebeple komitemizi kurarak ödüller vermeye başladık. İnsanımız hoşgörülü, misafirperver ve saygılıdır. Düşene mutlaka yardım elini uzatır. TFF olarak güzel duyguların şiddetini arttırmayı, yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz." dedi.

Bazen normal hayatında son derece saygılı insanların tribünlerde her türlü şiddeti gösterdiğini, küfür edebildiğini gördüklerini vurgulayan Büyükekşi, şöyle devam etti:

 "Çünkü insanlar bir araya gelince birbirlerini taklit ediyor. Duygular bulaşarak yayılıyor. Küfür ve hakaretler değil, fair play ruhunun bulaşarak yayılmasını istiyoruz. Köklü futbol tarihimizde birçok güzel örnek var. 1969 yılındaki Galatarasay-Fenerbahçe maçını unutmamız mümkün mü? O maçta Metin Oktay ve Can Bartu, ezeli rakiplerinin formalarını giymeleriyle ilgili 'şeref duyduk' diyerek ifade etmişler. Asıl biz rahmetli oyuncularmızla şeref ve gurur duyuyoruz. Ruhları şad olsun. Örnek hareketlerin artarak çoğalması en büyük temennimiz. Ancak bu şekilde futbolumuzun marka değerini, itibarını arttırabiliriz. Fair play ruhunun herkese sirayeti için en büyük desteği medyadan bekliyoruz."

Bartın'da yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden 41 işçinin ailesine destek olmak amacıyla "Kurtaran Eller" kampanyası düzenleyen Trabzonspor, Fair Play Takım Ödülü'nün sahibi oldu. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, gribal enfeksiyon yaşadığı için sesinin kısık olduğunu belirterek, ödülün takımına verilmesinden onur duyduğunu ve Trabzonspor'un madencilere, madenci sorunlarına geçmişten beri duyarlı bir kulüp olduğunu söyledi.

 

 

YORUMLAR