Temassız yüz tanıma ve ateş ölçümü tek cihazla yapılacak

Medyaloji.net » teknoloji » Temassız yüz tanıma ve ateş ölçümü tek cihazla yapılacak
Temassız yüz tanıma ve ateş ölçümü tek cihazla yapılacak

Coremate AŞ tarafından geliştirilen ve yapay zeka teknolojisinden faydalanılan cihazla sosyal ve kamusal alan hareketliliğinin yoğun olduğu noktalarda izolasyonun etkin kontrolü amaçlanıyor.

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede kullanılması için yerli olarak geliştirilen ve yüz tanıma, maske tespiti, temassız ateş ölçümü gibi işlemleri aynı anda gerçekleştirebilen cihazın haziranda satışa sunulması hedefleniyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ilgili kuruluşları TÜBİTAK ile KOSGEB tarafından desteklenen ve ODTÜ Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren Coremate Bilişim ve Savunma Sanayi Ticaret AŞ'nin yapay zeka teknolojisinden faydalanarak geliştirdiği cihazla, sosyal ve kamusal alan hareketliliğinin yoğun olduğu noktalarda izolasyonun etkin kontrolü amaçlanıyor.

CoreSafe isimli cihaz, canlı akan görüntü üzerinde yüz tanıma, maske tespiti, yüksek hassasiyette temassız şekilde uzak mesafeden ateş ölçümü gibi birçok işlemi aynı anda gerçekleştirebiliyor.

Cihaz, Kovid-19 belirtilerinin tespitinin yanı sıra, kişi ziyaretlerinin yoğun olduğu noktalarda maske kullanımı ve belirli bir mekandaki kişi sayısının anlık izlenebilmesine de imkan tanıyor.

YORUMLAR
En çok okunan haberler