TEMA Vakfı'ndan, Doğa Kaşifi uygulaması

Medyaloji.net » teknoloji » TEMA Vakfı'ndan, Doğa Kaşifi uygulaması
TEMA Vakfı'ndan, Doğa Kaşifi uygulaması

Vakıf, her yıl 22 Mayıs'ta kutlanan Uluslararası Biyoçeşitlilik Günü dolayısıyla yeni telefon uygulaması "Doğa Kaşifi"ni tanıttı.

TEMA Vakfı, arazi tahribatı, iklim değişikliği ve aşırı yararlanma nedeniyle gün geçtikçe azalan biyolojik çeşitliliğin önemi ve korunması gerektiğine dikkati çekmek amacıyla her yıl 22 Mayıs'ta kutlanan Uluslararası Biyoçeşitlilik Günü dolayısıyla yeni telefon uygulaması "Doğa Kaşifi"ni tanıttı.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, kurulduğu günden itibaren başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıkların korunması amacıyla çalışan TEMA Vakfı, Uluslararası Biyoçeşitlilik Günü'ne özel biyolojik çeşitliliğin temel bileşenlerinden biri olan; yalnız doğada değil kentlerde, sokaklarda, parklarda her zaman görülen ağaç ve çalıları yakından tanımak için yeni bir proje daha hayata geçirdi.

Vakıf, "bilgi olmadan ilgi olmayacağı" anlayışından hareketle bilgiyi teknoloji ile birleştirerek "Doğa Kaşifi" uygulamasını geliştirdi. Doğayla uyumlu bir şekilde yaşamak zorunda olunduğu tekrar anlaşılan bugünlerde, geliştirilen uygulamayla İstanbul'da yaşayan herkesin karşılaştığı ağaç ve çalı türlerini kolay bir şekilde teşhis edebilmesi sağlanırken, kentteki biyolojik çeşitlilik de kayıt altına alınıyor. Uygulama, Google Play ve Apple Store'dan ücretsiz indirilebiliyor.

YORUMLAR