Sosyal medya performansı yüksek markalar belli oldu!

Medyaloji.net » medya » Sosyal medya performansı yüksek markalar belli oldu!
Sosyal medya performansı yüksek markalar belli oldu!

SocialBrands, 1-30 Haziran döneminde Facebook, Twitter ve Instagram'da yer alan marka hesaplarının performans inceleme sonuçlarını ve bu ayın en başarılı markalarını açıkladı.

Markalar arasındaki güçlü rekabet, sosyal medyada da tam hız devam ediyor. Günde 62 bin sosyal medya iletisinin yayınlandığı yoğun iletişim ortamında mesajlarını mecraların sunduğu avantajları kullanarak hedef kitlesiyle en etkili şekilde buluşturan, sosyal medyadaki varlığını her geçen gün güçlendiren markalar başarılarıyla öne çıkıyor.

SocialBrands, her ay Türkiye’nin en kapsamlı sosyal medya performans incelemesiyle en başarılı markaları belirliyor. Markaların sosyal medya performansları; hayran sayısı, hayran artışı, ileti türleri, etkileşim ve etkileşim türleri gibi 30’dan fazla istatistiksel kriter doğrultusunda tamamen veriye dayalı olarak ölçümleniyor.

Sosyal medyada temmuz ayının en iyileri:
Baykar, Netflix ve English Home

1-30 Haziran dönemine ait verilere göre; Baykar özellikle “Halkın Bayraktar’ı” bağış kampanyasıyla sosyal medya kullanıcılarının yoğun ilgisini görerek SocialBrands Top100 Listesi’nin birinci sırasında yer aldı. İkinci sırada yer alan Netflix, platformunda yer alan dizi ve filmlere dair yaptığı iletişimle başarılı performansını sürdürmeye devam etti. SocialBrands Temmuz Ayı Top100 Listesi’nin üçüncü sırasında yer alan English Home ise ürün tanıtım paylaşımları ve takipçileri için düzenlediği kampanyalarla öne çıktı.

SocialBrands’in en güncel listesine göre sosyal medyanın ilk 10 markası şöyle:

1. Baykar
2.Netflix
3.Eglish Home
4.Türk Hava Yolları
5.Madame Coco
6.İGA İstanbul Airport
7.Kelebek Mobilya
8.DOĞTAŞ
9.Aselsan
10.Petrol Ofisi

Ayın öne çıkan özel gün iletişimi:
Babalar Günü
Markalar, her yıl olduğu gibi bu yıl da Babalar Günü’nü özel olarak kutladı.
Babalar Günü hakkında SocialBrands hesaplamasında yer alan 6 bin 433 marka hesabından 13 binin üzerinde paylaşım yapıldı.

Türk Hava Yolları, pilotları ve babalarıyla yaptığı görüşmelerden oluşan duygusal reklam filmiyle sosyal medyada yoğun ilgi gördü. Boyner ise babaların yıllardır sürdürdüğü giyim alışkanlıklarının son dönemlerde moda olmasına gönderme yaparak #BabasıKılıklı hashtagiyle yayınladığı reklam filmiyle büyük beğeni topladı.

Ziraat Bankası, tüm babaların kullandığı ortak cümleleri derlediği eğlenceli video ile öne çıktı. Defacto, “Her babanın babalık stili farklı olsa da, hediyeleri DeFacto’da!” dediği reklam filmiyle Babalar Günü’nü kutladı.

Türkiye’nin en kapsamlı ve tek sosyal medya endeksi:
SocialBrands!

SocialBrands, web ve sosyal medya takip platformu BoomSonar (www.boomsonar.com/tr) teknolojisini kullanarak Türkiye’deki markaların sosyal medya performanslarını ölçümlüyor. Yalnızca hayran sayısı ya da etkileşim gibi tek bir veriye göre hareket etmenin çok ötesinde; hayran sayısı, hayran artışı, ileti sayısı, ileti türleri, etkileşim sayısı, etkileşim türleri, sayfa bilgileri, etiket ve mention kullanımı gibi birçok farklı kritere göre sosyal medyanın tüm dinamiklerini bütünsel bir şekilde göz önünde bulunduran eşsiz algoritma yapısıyla SocialBrands, markalar için şeffaf ve tarafsız bir değerlendirme sunuyor.

Tüm bu parametrelerin her biri farklı ağırlık oranına sahip değerlendirme kriterlerinin yanı sıra markalar sektörlerinin ve sektörlerindeki rakiplerinin performanslarıyla da kıyaslanıyor.

Siz de markanızın sosyal medya performansını SocialBrands ile ücretsiz olarak inceleyebilir, gerçek rakip kıyaslamaları yapabilirsiniz.

https://www.boomsocial.com/SocialBrands/?utm_source=SocailBrandsWebLink&utm_medium=2022Temmuz

 

 

YORUMLAR