Şişe Cam'da bayrak değişimi!

Medyaloji.net » iş dünyası » Şişe Cam'da bayrak değişimi!
Şişe Cam'da bayrak değişimi!

Şişe Cam'a yeni genel müdür atandı!

Şişe Cam Genel Müdürlüğü görevini 1 Temmuz'dan itibaren Mustafa Görkem Elverici üstlenecek. Dün yapılan Genel Kurul’da Ahmet Kırman Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilirken, Senar Akkuş Başkan Vekilliği’ne getirildi.

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklamalar şöyle:

“30.03.2021 tarihinde yapılan Ortaklar Olağan Genel Kurul Toplantısını müteakiben yapılan Yönetim Kurulunun toplantısında; Prof. Dr. Ahmet Kırman'ın Yönetim Kurulu Başkanlığına, Senar Akkuş'un Başkan Vekilliğine seçilmesine, karar verilmiştir.”

“Şirketimizin 30 Mart 2021 tarihinde yapılan 2020 yılı Olağan Genel Kurul toplantısı sonrasında Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevlendirilen Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Prof. Dr. Ahmet Kırman'ın 30 Haziran 2021 tarihi itibariyle Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Genel Müdür görevinden ayrılacak olması nedeniyle Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Mali İşler Başkanlığı görevini sürdürmekte olan Mustafa Görkem Elverici 1 Temmuz 2021 tarihinden geçerli olmak üzere Genel Müdür olarak görevlendirilmiştir.”

Prof. Dr. Ahmet Kırman kimdir?

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Dr. Ahmet Kırman, AB Rekabet Hukuku dalında yüksek lisans, Ticaret Hukuku dalında doktora yapmış, Mali Hukuk alanında Doçent ve Profesör unvanlarını kazanmıştır. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Öğretim Üyeliği, Ana Bilim Dalı ve Maliye Bölüm Başkanlığı, Enstitü Müdürlüğü, Bölüm Başkanlığı, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Öğretim Üyeliği yapan Dr. Kırman, çalışma hayatına 1981 yılında Danıştay bünyesinde hakim olarak başlamıştır. Sonrasında Türkiye İş Bankası A.Ş.’nin çeşitli kademelerinde bulunan Dr. Kırman, bankacılık ve sigortacılık alanında uzun süre görev yapmış, Türkiye İş Bankası A.Ş., Milli Reasürans T.A.Ş., Destek Reasürans A.Ş., Petrol Ofisi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlıkları’nın yanı sıra, Anadolu Sigorta A.Ş. gibi birçok şirketin Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

2006’dan 2011 yılına kadar Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye, 2011 yılından bu yana da Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür görevlerini sürdüren Dr. Kırman, bir bölüm Grup şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini de ifa etmektedir. Bunun yanı sıra Dr. Kırman, 30 Eylül 2020 tarihi itibarıyla tamamlanan ana iştiraklerin Şişecam çatısı altında birleşme işlemine kadar 2011 – 2020 yılları arasında Soda San. A.Ş., Trakya Cam San. A.Ş., Anadolu Cam San. A.Ş. ve Paşabahçe Cam San. Tic. A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlıkları görevlerinde bulunmuştur. Cam sektörüne bilimsel araştırmalar bağlamında sağladığı katkılardan dolayı Dr. Kırman cam biliminin en saygın kuruluşu olan ve toplam 33 ülkenin temsil edildiği Uluslararası Cam Komisyonu (International Commission on Glass - ICG) tarafından Başkanlık Ödülü’ne (President’s Award) layık görülmüştür.

Dr. Kırman, aynı zamanda, İtalya ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesine ve iki ülke arasındaki karşılıklı yatırımların geliştirilmesine verdiği katkılardan dolayı İtalya Dışişleri Bakanlığı’nın önerisi ve İtalya Cumhurbaşkanlığı’nın kararıyla “İtalya Yıldızı” nişanı ve “Şövalye” unvanına; Tataristan’la ekonomik işbirliğine ve yatırımların gelişmesine verdiği değerli katkılardan dolayı Tataristan Cumhurbaşkanlığı tarafından “Tataristan Cumhuriyeti Üstün Hizmet Madalyasına” da layık görülmüştür. ICC Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu’nda, TEPAV Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu’nda, BTHE’de, IAV Yönetim Kurulu’nda, Avcılık ve Atıcılık Federasyonu Hukuk Kurulu ve Yönetim Kurullarında başkanlık ve üyelik yapan Dr. Kırman’ın yayımlanmış 12 kitabı, çok sayıda makale ve benzeri akademik çalışması, çok sayıdaki bilimsel ve iş toplantılarında konuşmacı sıfatı ile katkıları bulunmaktadır. Paraşütçülük ve atıcılık sporlarıyla uğraşan Dr. Kırman atıcılık dalında 1978 Balkan Şampiyonasında altın madalya kazanmıştır.

Mustafa Görkem Elverici kimdir?

1976 yılında Ankara’da doğan Görkem Elverici, 1996 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde lisans eğitimini, 1998 yılında Bilkent Üniversitesi MBA programında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Kadir Has Üniversitesi’nde Bankacılık-Finans doktora tezi çalışmalarına halen devam etmekte olan Elverici, çalışma hayatına 1998 yılında Türkiye İş Bankası’nda başladı.

Kariyeri boyunca Türkiye İş Bankası, HSBC Türkiye, Deloitte Danışmanlık ve Accenture Danışmanlık şirketlerinde orta ve üst kademe yönetici olarak görev alan Elverici, Şişecam Topluluğu’na ise 1 Mart 2013 tarihinde Düzcam Grubu Mali İşler Direktörü olarak katıldı.

YORUMLAR