Siemens Türkiye ve Türk-Alman Üniversitesi'nden iş birliği

Medyaloji.net » iş dünyası » Siemens Türkiye ve Türk-Alman Üniversitesi'nden iş birliği
Siemens Türkiye ve Türk-Alman Üniversitesi'nden iş birliği

Siemens Türkiye ile Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) dijital endüstri uygulamalarının gelişimine katkı sağlayacak iş birliğine imza attı.

TAÜ öğrencilerine yarı zamanlı çalışma ve daha sonra iş olanağı sunan şirket, dijital endüstri alanındaki laboratuvarını hizmete açtı.

Siemens Türkiye, ülkemizde teknoloji ve inovasyonun gelişimine katkı sağlamak ve bu konuda nitelikli nesiller yetiştirmek adına kurduğu iş birliklerine devam ediyor. Son olarak Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) ile iş birliğine giden şirket, bu kapsamda özellikle dijital endüstri uygulamalarının gelişimine katkı sağlayacak. TAÜ iş birliğini değerlendiren Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Hüseyin Gelis, “Biz bir mühendislik ve teknoloji şirketiyiz. En önemli yetkinlik alanımız olan inovasyonun gelişimine katkıda bulunmayı sorumluluklarımızdan biri olarak görüyoruz. Özellikle bu konuda ülkemizdeki uzman açığını kapatmak için üniversite-iş dünyası birlikteliklerinin çok önemli olduğunun bilinciyle Türk-Alman Üniversitesi ile başlayan iş birliğimizin memnuniyetini yaşıyoruz” diye konuştu.

TAÜ'nün kısa sürede gelmiş olduğu seviyenin gelecek için umut olduğunu kaydeden Gelis, eğitim alanında gerçekleştirmekte oldukları iş birliklerinin TAÜ'nün araştırma kapasitesinin gelişmesiyle önümüzdeki yıllarda araştırma alanında da artırmasını arzuladıklarını dile getirdi.

TAÜ bünyesinde kurulan Siemens Dijital Endüstri Laboratuvarının açılış töreni, 13 Haziran Pazartesi günü TAÜ Beykoz Kampüsü'nde gerçekleşti. Açılışta TAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aysel Uzuntaş, TAÜ Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ferit Küçükay ve Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Dr. Hüseyin Gelis yer aldı.

Üniversiteye endüstriyel otomasyon ve dijital ikiz teknolojilerinin uygulama derslerinin gerçekleştirileceği bir eğitim laboratuvarı kurduklarını ifade eden Hüseyin Gelis, bu laboratuvarın önemini şu sözlerle ifade etti: “Günümüze ve geleceğe yön veren alanları düşündüğümüzde dijital endüstrilerin ilk sıralarda geldiğini görüyoruz. Ancak bu alanda teorik bilgilerin pratik uygulamalarla desteklenmesi çok önemli. Bu alanda geleceğin uygulayıcıları olan öğrencilerin daha yolun başındayken güçlü bir temel edinmesi gerekiyor. Bu temel, sentez becerilerini geliştirmeleri, böylece gençlerimize yeni sorunlara yeni yanıtlar üretebilmeleri için gerekli iç görü ve donanım ile inovatif fikirler üretebilen, açık fikirli gençlerin yetişmesine önemli bir katkı sağlıyor".

Açılışı gerçekleştirilen Siemens Dijital Endüstri Laboratuvarı, altyapı desteği sağlayacağı pek çok çeşitli alandan eğitim programıyla Türkiye'de Dijital Otomasyon alanında önde gelen mühendisler yetiştirmeyi hedefliyor. Laboratuvarlar, mühendislik başta olmak üzere dijitalleşen ve otomatize olmaya hazır pek çok alanda çalışılmasına katkı sağlayarak, ilgili alanlarda yetkin kişilerin çalışmalarına imkân tanıyor. Siemens Türkiye Ar-Ge Merkezi ve IT Direktörü Erdem Alptekin'in açılışta verdiği mesajlarda Siemens Ar-Ge ekosisteminin yanı sıra, aday mühendislerin ekosisteme nereden dahil olabileceklerine dair değerli bilgiler verdi.

YORUMLAR