Samsung ve Huawei İşbirliği!

Medyaloji.net » iş dünyası » Samsung ve Huawei İşbirliği!
Samsung ve Huawei İşbirliği!

Samsung, ABD'de Huawei markasına panel tedariği için yeni bir lisans başvurusunda bulundu.

Samsung Display; ABD ticaret ofisinden yeni bir lisans için başvuru yapmıştı. Bu lisans ile birlikte Güney Koreli teknoloji devi Samsung, belirli teknolojileri kapsamakta olan ekran panellerini Huawei için tedarik etmeyi sürdürecek.

Tüm dünyanın malumu olduğu üzere ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşları özellikle Huawei şirketini çok ağır etkilemiş, ve akıllı telefon pazarında ikinci konumda bulunan Huawei, büyük ambargolara maruz kalmıştı. 2019 yılından itibaren uygulanan ambargolar nedeniyle kendi teknolojisini üreten tüm firmalar Huawei ile ticaretlerini lisansa bağlamış olan ABD’nin bu zorluklarına rağmen şartları zorlamaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde ABD’nin zorlamaları sebebiyle Samsung ve LG’nin, Huawei için ürettikleri ekran parçalarını tedarik etmeyeceği ve tedarikçilikten çekileceği söylentileri dolaşıyordu. Hatta birçok teknoloji sitesi durumu haber olarak takipçileri ile paylaşmıştı.

Telekom sektörünün lideri, bilgisayar pazarının önemli aktörü, telefon pazarının ise ikincisi olan Huawei ile ilişkilerini sürdürmek isteyen teknoloji firmaları ise bir bir lisans başvurularında bulunuyor.

Geçtiğimiz aylarda Intel, AMD ve TSMC belirli şartlar üzerine geçerli olmak üzere lisans başvuruları yapmış ve bu lisansları almışlardı. Şimdi de Samsung şirketi, Huawei için ekran tedariği yapabilmek adına ABD’den gerekli olan lisansı aldı.

Huawei uzunca bir zamandır Samsung’un müşterisi. Özellikle OLED noktasında Samsung’a yüksek siparişler gelmekteydi. Fakat uygulanan ambargo sonucunda işler durgunluğa girmişti. Lisansın alınması ile birlikte bir kapsamda ekran tedariği sağlanmış olacak.

İlgili şartlar ve maddeler bilinmese de ABD’nin en fazla yüzde 10’luk bir kendi teknoloji kullanımı olan üretime müsaade edeceği belirtiliyor. Bu da tedarik edilen ürünlerin biraz eski olmasına sebep oluyor.

 

YORUMLAR
En çok okunan haberler