Rolls-Royce'a Türk CEO

Medyaloji.net » iş dünyası » Rolls-Royce'a Türk CEO
Rolls-Royce'a Türk CEO

Tufan Erginbilgiç kariyerine Rolls-Royce CEO'su olarak devam edecek.

Rolls-Royce’ta CEO görevine Tufan Erginbilgiç atandı. Pozisyonu Warren East’ten devralacak olan Erginbilgiç, yeni görevine 1 Ocak 2023 itibarıyla başlayacak.

5 yılı yönetim ekibinde olmak üzere 20 yılı aşkın süre BP’de görev yapan Tufan Erginbilgiç, son görevinde şirketin rafinaj, petrokimya gibi operasyonlarını içeren alt iş birimlerinin yönetiminden sorumluydu. Özel sermaye şirketi Global Infrastructure Partners’ın (GIP) ortağı olan Erginbilgiç, havacılık ve uzay teknolojisi grubu GKN dahil olmak üzere ağır sanayi ve imalat şirketlerinde bağımsız yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Rolls-Royce Yönetim Kurulu Başkanı Anita Frew atamayı, “Tufan Erginbilgiç’in CEO olarak atandığını duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Çokuluslu şirketlerde, yüksek performanslı bir kültür oluşturma becerisiyle, kazanan ekiplerin lideri olarak öne çıkmış bir isim. Kapsamlı bir stratejik ve operasyonel deneyime; havacılık ve uzay dahil olmak üzere güvenlik açısından kritik endüstrilerin yanı sıra düşük karbonlu teknolojilere geçişin sunduğu zorluklarla ticari fırsatlar hakkında sağlam bir anlayışa sahip. Rolls-Royce’un son yıllarda attığı stratejik temeller üzerine inşa etmesini sabırsızlıkla bekliyorum” sözleriyle değerlendirdi.

Tufan Erginbilgiç ise gelişmeye ilişkin, “Müşterileri enerji geçişini benimserken, önemli ticari fırsatlar ve stratejik evrim döneminde Rolls-Royce’a katılmaktan onur duyuyorum. Mühendislik mükemmelliği ve yenilikçi teknolojisiyle şirketin uzun yıllar boyunca oluşturduğu pazar konumlarının tam potansiyelini sunmaya ve tüm hissedarlar için değer yaratmak amacıyla bir büyüme altyapısı oluşturmaya kararlıyım. Bu ikonik küresel mühendislik markasının bir sonraki başarılı bölümünde dünyanın dört bir yanındaki müşteriler, ortaklar ve Rolls-Royce ekibiyle birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
En çok okunan haberler