Ro, 200 milyon dolar yatırım aldı!

Medyaloji.net » iş dünyası » Ro, 200 milyon dolar yatırım aldı!
 Ro, 200 milyon dolar yatırım aldı!

Dijital sağlık girişimi Ro, General Catalyst'in liderliği üstlendiği yeni yatırım turunda 200 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Bir hastanın tüm sağlık ihtiyaçları için ilk başvuracağı platform olmayı hedefleyen sağlık girişimi Ro, General Catalyst'in liderliği üstlendiği yeni yatırım turunda 200 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılan diğer şirketler FirstMark Capital, Torch, SignalFire, TQ Ventures, Initialized Capital, 3L, BoxGroup ve The Chernin Group olarak açıklandı. Yeni yatırımla birlikte bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarını 376 milyon dolara çıkaran girişimin değerlemesi de 1,5 milyar dolara ulaştı.

Ro, aldığı yeni yatırımla kendi ürünlerini geliştirmek istediğini belirtiyor. Ortak bakım merkezinden eczane işletim sistemine kadar dikey olarak entegre sağlık ekosistemine yatırım yapmaya devam edeceklerinin altını çiziyor. 

Ro, teknolojiyi kullanarak hekimlere, hastaların en çok ihtiyaç duyduğu yerde ve zamanda yüksek kaliteli, uygun fiyatlı bakım sunmalarını sağlıyor. Platform üç dijital farklı alanda faaliyet gösteriyor. Roman ile erkek sağlığına, Rory ile kadın sağlığına odaklanıyor ve Zero adlı alan ile sigarının bırakılmasına yardımcı oluyor. Ro, dijital sağlık hizmetlerinin 10 yıl içinde, doktor ofisinde veya eczanede olduğundan daha fazla talep göreceğini söylüyor ve bu geleceği şu anda gerçeğe dönüştürdüklerini belirtiyor.

Ro, hastanın geçmişini toplayarak, ortak risk faktörlerini vurgulayarak, kontrendikasyonları işaretleyerek ve bunları hastalarla sürekli kontrol ederek sağlık hizmetlerini daha verimli hale getiriyor ve doktorların her hasta için daha fazla zaman yaratmasına olanak sağlıyor. Ro'nun eczane servisi ise eczacıların ve eczane teknisyenlerinin koordineli bakım sağlamak için doktorlar ve bakım ekipleriyle doğrudan etkileşim kurmalarına yardımcı oluyor.

YORUMLAR