Re-Pie Portföy Modanisa'yı satın aldı

Medyaloji.net » iş dünyası » Re-Pie Portföy Modanisa'yı satın aldı
Re-Pie Portföy Modanisa'yı satın aldı

Modanisa, Re-Pie Portföy Embedded Girişim Sermayesi Fonu'ndan (GSYF) 12 milyon dolar yeni yatırım aldı.

Re-Pie Portföy, modern muhafazakâr giyim alanında online moda ve alışveriş platformu Modanisa'yı aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Re-Pie Portföy’ün Modanisa’ya yaptığı 12 milyon dolarlık yeni yatırım, Re-Pie Portföy Embedded GSYF ile sağlandı.

Re-Pie Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Emre Çamlıbel yaptığı değerlendirmede, “Gelirlerinin yüzde 80’ini ihracattan elde eden Modanisa’nın şimdiye dek online platformları ile dünya genelinde milyonlarca tüketiciye ulaşarak elde ettiği marka değerini, kâr marjı yüksek fiziksel mağazacılık ile daha da yukarı taşıması için gerekli yatırımı sağlıyoruz. Bu yıl agresif büyüme stratejisini hayata geçiren Modanisa’yı Türkiye’den çıkan yeni bir unicorn olması için desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Re-Pie Portföy, 2022 yılında Modanisa’nın 20 milyon dolar yatırım aldığı köprü yatırım turuna da liderlik etmiş ve şirkete, Re-Pie Portföy Modanisa GSYF ile 15 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirmişti. Köprü yatırım turuna Re-Pie Portföy haricinde ise Goldman Sachs, IPY ve EBRD de katılmıştı.

Sene başından beri açtığı mağazalar ile var olan 6 mağazasını 9’a çıkaran Modanisa, yıl sonunda 27 mağazaya ulaşarak yüzde 200 büyümeyi hedefliyor.

YORUMLAR