PETA'dan yetişkinlere özel bir çocuk kitabı

Medyaloji.net » pr » PETA'dan yetişkinlere özel bir çocuk kitabı
PETA'dan yetişkinlere özel bir çocuk kitabı

Kuruluş, hayvanlara uygulanan vahşeti gözler önüne sermek için farklı bir yol deniyor.

Sevdiklerimize yılbaşında ne hediye alacağımızı yavaştan düşünmeye başladığımız bu zamanlarda, konu çocuklar olduğunda ilk akla gelen hediyelerden biri de eğlendirirken öğreten kitaplar oluyor. PETA’nın ise bu hususta ilginç bir fikri var: Bir çocuk kitabı; ancak bu defa yalnızca yetişkinler için.

PETA’nın çıkardığı The Secret Lives of Animals (Hayvanların Gizli Yaşamı) isimli, içerisinde geyik, ördek, domuz, tavşan ve yunus için illüstrasyonların ve bu türleri tanıtan minik şiirlerin bulunduğu kitap aslında hiç de göründüğü gibi masum değil. Kuruluşun bu özel kitapla vermek istediği mesajı kavrayabilmeniz için ise azıcık dikkatinizi toplamanız yeterli. Öyle ki, hiçbir hayvanın hikâyesi bir çocuk kitabında olması gerektiği gibi sevimli ilerlemiyor ve kitap hayatın acı gerçekleriyle, insanların hayvanlara karşı uyguladığı vahşetle bizleri baş başa bırakıyor.

Dahası da var. İçerisinde aynı zamanda hayvanların seslerini de duyabileceğiniz butonların bulunduğu kitapta, hayvanların uygulanan eziyetler karşısında son nefeslerini verirkenki yakarışları da kayıtlı.

YORUMLAR