PepsiCo'dan 3 milyar dolarlık satış

Medyaloji.net » iş dünyası » PepsiCo'dan 3 milyar dolarlık satış
PepsiCo'dan 3 milyar dolarlık satış

PepsiCo, Tropicana ve Naked'in çoğunluk hisselerinin 3,3 milyar dolara satışını onayladı.

Toplumdaki genel sağlık bilincinin yükselmesiyle tüketicilerin şekerli ürünlerden ziyade daha sağlıklı seçeneklere yöneldiği içgörüsüyle PepsiCo, Kuzey Amerika’daki Tropicana, Naked ve diğer meyve suyu markalarının çoğunluk hissesini özel sermaye şirketi PAI Partners’a satma kararı aldı. 3,3 milyar dolarlık bu satışın ardından PepsiCo, birçok büyük içecek üreticisi gibi şekersiz ve daha sağlıklı ürün seçenekleri geliştirmeye odaklanacak.

PepsiCo CEO’su Ramon Laguarta konuya dair açıklamasında, “Tropicana ve Naked’ı satmak, insanlar ve gezegen için daha iyi olmaya odaklanan daha sağlıklı atıştırmalıklar, sıfır kalorili içecekler ve SodaStream gibi ürünlerden oluşan portföyümüzü büyütmeye ve geliştirmeye konsantre olmamızı sağlayacak” ifadelerine yer verdi.

Şirket, bu satışın ardından kontrol yetkisi olmayan yüzde 39 hisseyi elinde bulundurmaya devam edecek ve ABD’de özel dağıtım haklarına sahip olacak.

PepsiCo, Tropicana’yı 1998’de Seagram Co.’dan 3,3 milyar dolara ve Naked Juice Co.’yu 2006’da özel sermaye şirketi North Castle Partners’tan açıklanmayan bir miktar karşılığında satın almıştı.

Markanın PAI Partners ile anlaşmasının 2021’in sonlarında veya 2022’nin başlarında kapanması bekleniyor.

YORUMLAR