OYAK, dev yatırımın temellerini atıyor...

Medyaloji.net » iş dünyası » OYAK, dev yatırımın temellerini atıyor...
OYAK, dev yatırımın temellerini atıyor...

Malatya Hekimhan'da 750 milyon dolar yatırımla demir cevheri zenginleştirme ve peletleme tesisi kuracak olan OYAK, İskenderun'da karbon siyahı fabrikası yatırımına da başladı.

Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) önümüzdeki dört yıllık yatırım planını açıkladı. Malatya Hekimhan'da 750 milyon dolar yatırımla demir cevheri zenginleştirme ve peletleme tesisi kuracak olan şirket, İskenderun'da karbon siyahı üretmek için fabrika yatırımı yapıyor. Kocaeli'nde otomotiv ihracatına hizmet edecek Ro-Ro limanını 2021'de faaliyete geçirecek olan OYAK, Manisa'da da Türkiye'nin ilk zırh çeliği tesisini kuracak.


Genel Müdür Süleyman Savaş Erdem, "Ülke ekonomisini ileriye taşıyacak hamleler yapmak, ortak sorumluluğumuz. Yatırımlarımızın odağına sürdürülebilir büyümeyi aldık. 2019'da Türkiye'nin toplam ihracatının yüzde 2.7'sini gerçekleştirdik. 2020 planlarımızda sapma yok. Önümüzdeki dönemde hem faaliyet alanlarımızda hem de adım atacağımız alanlarda yatırımlarımızı sürdüreceğiz" dedi. Erdem, şu ana kadar gerçekleşen ve gelecek 3 yılda sonuçlanacak yatırımların toplam 5 milyar dolar civarında olduğunu söyledi.

YORUMLAR