OTTO Motors, 29 milyon dolar yatırım aldı!

Medyaloji.net » iş dünyası » OTTO Motors, 29 milyon dolar yatırım aldı!
OTTO Motors, 29 milyon dolar yatırım aldı!

OTTO Motors, Kensington Private Equity Fund'ın lideriliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 29 milyon dolar yatırım aldı.

Merkezi Ontario, Kanada'da bulunan otonom robot girişimi OTTO Motors, Kensington Private Equity Fund'ın lideriliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 29 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılan diğer şirketler Bank of Montreal Capital Partners, Export Development Canada (EDC), iNovia Capital ve RRE Ventures olarak açıklandı. OTTO Motors'un bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 83 milyon dolara ulaştı.

OTTO Motors, depolar ve fabrikalardaki malzemeleri işlemek için otonom mobil robot platformu veya AMR'ları ile hizmet veriyor. COVID-19 pandemisinin ve şirketlerin iş güvenliğini artırma ihtiyacının sadece robotlara yönelik eğilimi hızlandıracağına inanan şirketin CEO'su ve kurucu ortağı Matthew Rendall'a göre, bir zamanlar lüks olarak görülen bu robotlar artık bir zorunluluk olarak karşımıza çıkıyor. Robotlar ve daha geniş bir otomasyon, kişilerin işlerini kaybetmelerine neden olarak görülüyor. Ancak Rendall, AMR'ların şu anda boş olan rolleri doldurmaya yardımcı olduğunu ve insanların daha yüksek vasıflı ve daha yüksek ücretli işleri üstlenmelerine izin verdiğini savunuyor.

 

YORUMLAR