Opel'e yeni CEO

Medyaloji.net » iş dünyası » Opel'e yeni CEO
Opel'e yeni CEO

Renault Almanya, Avusturya ve İsviçre CEO'su olarak görev yapan Uwe Hochgeschurtz, 1 Eylül 2021 itibarıyla şirketin CEO koltuğunu Michael Lohscheller'dan devralacak.

Opel’in yeni CEO’su olarak atanan Hochgeschurtz, otomotiv endüstrisindeki kariyerine 1990 yılında Ford’da başladı. 2001 yılında Volkswagen’da ve 2004 yılında Renault’da farklı pozisyonlarda görev aldı.

Wuppertal Üniversitesi’nde ekonomi, Birmingham Üniversitesi’nde işletme yönetimi eğitimi alan Hochgeschurtz, Paris Dauphine Üniversitesi’nden lisans ve Köln Üniversitesi’nden işletme yönetimi yüksek lisans derecelerinin sahibi olduktan sonra son olarak 2019’da Stanford Üniversitesi İşletme Enstitüsü’nde kurumsal girişimcilik eğitimi aldı.

Stellantis’in üst düzey yönetim ekibine katılacak olan Uwe Hochgeschurtz, doğrudan Stellantis CEO’su Carlos Tavares’e raporlama yapacak.

Stellantis CEO’su Carlos Tavares atamaya dair açıklamasında, “Opel için çalışanlarla birlikte güçlü, sürdürülebilir temeller oluşturduğu için Michael’a en içten teşekkürlerimi sunarım. Uwe’nin 30 yılı aşan otomotiv tecrübesiyle Opel markasının bu yeni dönemini başarıyla, en iyi şekilde yöneteceğinden eminim. Michael’a kariyerinin yeni döneminde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR