Onedio ve Sinemia satış için vitrine çıkıyor

Medyaloji.net » iş dünyası » Onedio ve Sinemia satış için vitrine çıkıyor
Onedio ve Sinemia satış için vitrine çıkıyor

Toplam 18 teknoloji şirketine yatırım yapan Revo Capital, 60 milyon euroluk ikinci fon için çalışmalara başladı. Portföydeki Onedio, Sinemia gibi markalar ise şimdi satış için vitrine çıkıyor.

 Faaliyetlerine 2013 yılında başlayan ve portföyünde Onedio, Sinemia, Paraşüt, Foriba, Zizoo gibi şirketler bulunan Revo Capital, 66 milyon dolarlık hacme sahip ilk fonun ardından 60 milyon Euro'luk ikinci fon için hazırlıklara başladı.

Onedio, Sinemia gibi markaların satış için vitrine çıktığını belirten Dünya gazetesinden Muhammed Kafadar'ın haberine göre, mart ayında ilk fonunun yatırım süresi sona erecek olan Revo Capital, bir girişime daha yatırım yaparak 66 milyon dolarlık bu fonu 19 yatırım ile kapatmayı planlarken, diğer taraftan ikinci fon için duyuru yapmaya hazırlanıyor. İkinci fon için Estonya'da ofis açacaklarını söyleyen Revo Capital Yönetici Direktörü Cenk Bayrakdar, hedeflerinin Doğu Avrupalı şirketleri Türkiye'ye getirmek, burada belli bir büyüklüğe ulaştıktan sonra onları ABD'ye götürmek olduğunu anlattı.

Bayrakdar, "Fonun yüzde 25-30'luk kısmı bu amaçla kullanılacak; kalanı Türkiye'deki şirketler için. Doğu Avrupalı şirketleri buraya getirip, buradan da ABD'ye taşıyacağız" diye konuştu. Bu seferki fonun euro cinsinden olacağını belirten Bayrakdar, "60 milyon euro planlıyoruz, üst limitimizse 90 milyon euro" dedi.

Bu arada ikinci fona yönelik hazırlıklar kapsamında Revo Capital, 6-7 Şubat tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirdiği bir dizi etkinlikle portföyündeki şirketler de dahil olmak üzere bir çok girişimi yatırımcılarla buluşturdu. Startup'lar burada potansiyel yatırımcılarına sunumlar gerçekleştirdi.

Yabancı fon yöneticilerine, "Türkiye'ye uzaktan bakmak yerine gelip içinden tanıyın" diye seslenen Bayrakdar şöyle konuştu: "Bu toplantılar ile yabancı fonların Türkiye'ye ilgisini kanıtlayacağız. Fonların zamanı çok kıymetlidir, yöneticileri buraya kadar geliyorsa boşa değildir. Ancak bir yatırım için karar minimum 6 ayda, ortalama ise 9 ayda veriliyor."

Hazırlıklara dair bilgi veren Bayrakdar, "Avrupa Yatırım Fonu (EIF), ikinci fon için 15 milyon euro taahhütte bulundu. EIF dışında yeni taahhüdümüz şu aşamada yok ama Fiba Holding ilk fonda büyük yatırımcımızdı, burada da olabilir. Gerek ülkemizden, gerek Ortadoğudan gerek Uzakdoğudan şubat ayı itibariyle yatırımcı arayacağız. Bu 1.5 yıl kadar sürer. 60 milyonluk büyüklüğe ne kadar zamanda ulaşacağımız, yatırımcıyı ne kadar erken bulacağımız yatırım hızımızı belirleyecek" ifadelerini kullandı.

Bayrakdar, "İlk fonda 2600 şirkete baktık, bunlardan 18'ine yatırım yaptık. Şu an 350 şirkete bakıyoruz" diye konuştu ve içlerinde kendilerini heyecanlandıran işler olduğunu söyledi.

YORUMLAR