Nokia ve Google'dan 5G teknoloji işbirliği...

Medyaloji.net » teknoloji » Nokia ve Google'dan 5G teknoloji işbirliği...
Nokia ve Google'dan 5G teknoloji işbirliği...

Nokia ve Google bulut tabanlı 5G çözümleri üretecek

Google Cloud ve Nokia bugün ağ altyapılarını modernize eden, bulut tabanlı bir 5G çekirdek ağı kuran ve ağ uçlarını işletmeler için bir iş hizmetleri platformu olarak geliştiren iletişim hizmeti sağlayıcılarına yeni çözümler getirmek için küresel, stratejik bir ortaklık duyurdu.

Bu ortaklık kapsamında, Google Cloud ve Nokia, bulut tabanlı ağ işlevlerini doğrulamak, optimize etmek ve geliştirmek için yakın bir şekilde çalışacak ve iki şirket, iletişim servis sağlayıcılarının 5G bağlantısı ve hizmetlerini geniş ölçekte sunmasına yardımcı olacak yeni çözümleri birlikte geliştirecek.

Günümüzde küresel CSP'ler, tüketicilere yeni, dijital deneyimler sunmaları için ağ ucundaki kurumsal müşterilere 5G bağlantısı ve gelişmiş hizmetler yönlendirerek yeni para kazanma fırsatlarını yaratabilir. Google Cloud ve Nokia, iş yüklerini genel ve özel bulutlarda ağ ucuna kaydırmak için Nokia’nın 5G hizmetlerini ve ağ kabiliyetlerini Google Cloud’un önde gelen yapay zeka, makine öğrenimi ve analiz teknolojileriyle Anthos platformunda bir araya getiren çözümler oluşturacak.

Nokia 5G tarafında destek verecek

Nokia, bu ortaklığın bir parçası olarak ses çekirdeği, bulut paket çekirdeği, şebeke dışa aktarım fonksiyonu, veri yönetimi, sinyalleri ve 5G çekirdeğini ortaya koyacak. Bu, Nokia'nın otomatik, el değmeden etkinleştirmeye ve IoT cihazlarının uzaktan yönetimine izin veren IMPACT IoT’ye Bağlı Cihaz Platformu'nu ve Nokia'nın Yakınsanmış Şarj çözümünü de içeriyor ve bunlar da iletişim servis sağlayıcılarının 5G ekonomisinde yeni gelir fırsatları yakalamasını sağlayan gerçek zamanlı derecelendirme ve şarj etme gücü sağlayacak.

YORUMLAR
En çok okunan haberler