Noel Baba'nın alternatifi Cardi B

Medyaloji.net » magazin » Noel Baba'nın alternatifi Cardi B
Noel Baba'nın alternatifi Cardi B

Cardi B, Pepsi'nin Noel kampanyası için kamera karşısında.

Coca-Cola’nın, kırmızı-beyaz imajına bürünmesinde büyük katkı sahibi olduğu Noel Baba efsanesine bir alternatif sunma niyetindeki Pepsi, Noel kampanyasında Cardi B ile işbirliğine gidiyor.

Noel için hayata geçirilen, bir nevi dijital kazı kazan uygulaması Gift it Forward için hazırlanan filmde 2002 yılında adı yaramazlar listesinin en tepesinde yer aldığı için Noel Baba’nın hediyesiz bıraktığı Cardi B, çocukluk hayalini gerçekleştiriyor.

Yaramaz olsun ya da olmasın, günün birinde herkesin gönlünü fethetmeye yemin eden Cardi B, bu hayalini de hediye yerine para dağıtarak gerçekleştirmeye koyuluyor. Cardi B’nin düzeninde hediye paketleme merkezi twerk dükkânına, “Here Comes Santa Claus” şarkısı “Here Comes Cardi B”ye dönüşüyor, geyikler de yerini lüks bir araca bırakıyor.

Gift it Forward, Pepsi ambalajlarında yer alan QR kodların okutulması sonucu tüketiciye 5 ila 25 bin dolar kazanma, ödülü de başkalarıyla ya da hayır kurumlarıyla paylaşma şansı tanıyor.

Verdiği bir röportajda geçmişte Noel dönemlerinde Pepsi’nin Coca-Cola kadar pazarlama yapmadığını ancak bayramların kendi ürünleri için harika bir dönem olmasından ötürü pazarlama faaliyetlerini artırdıklarını söyleyen Pepsi Pazarlama Başkan Yardımcısı Todd Kaplan, Noel Baba ve geleneksel Noel anlayışından farklılaşmayı seçtiklerini ve marka imajlarına daha uygun bir şey yapmak istediklerini belirtiyor.

YORUMLAR