Netflix CEO'sundan ayrılık kararı

Medyaloji.net » iş dünyası » Netflix CEO'sundan ayrılık kararı
Netflix CEO'sundan ayrılık kararı

Netflix'in eş CEO'luğunu üstlenen Reed Hastings görevi bırakıyor.

Netflix’in kurucuları arasında yer alan ve şirketin eş CEO’luğunu üstlenen Reed Hastings görevinden ayrılıyor. Ayrılığın ardından şirket yönetimini 2020’den bu yana görevi Hastings’le paylaşan Ted Sarandos’la birlikte son olarak şirketin COO’su (Chief Operating Officer) olarak görev yapan Greg Peters üstlenecek.

Hastings, ayrılığına dair, “Covid ve sektörümüzdeki zorlukların beraberinde getirdiği süreç bir anlamda ateşle vaftizdi. Ancak her iki durum da Netflix’i geliştirmek ve gelirlerini yeniden artırmak üzere atılan adımlarla çok iyi yönetildi. Dolayısıyla yönetim kurulu ve ben, görevimi tamamlama vaktimin geldiğini düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.

Hastings’in ayrılık duyurusunun ardından Netflix’in hisse senedi fiyatı mesai sonrası işlemlerde yüzde 5’ten fazla yükseldi. Öte yandan, 12 ay öncesiyle kıyaslandığında yüzde 35’ten fazla düşüş sergilediğini de belirtmek gerek.

Netflix’in CEO koltuğunda yaklaşık 25 senedir oturan Hastings, şirketle bağlarını tamamen koparmayacak. Bunun yerine, Jeff Bezos’un 2021’de Amazon’da ve Bill Gates’in 2000’de Microsoft’ta yaptığı gibi, şirketin yönetim kurulunda yönetici başkan pozisyonuna geçecek.

YORUMLAR