Nestle, gıda teknolojisi girişimi YFood'un %49,95'ini satın aldı

Medyaloji.net » iş dünyası » Nestle, gıda teknolojisi girişimi YFood'un %49,95'ini satın aldı
Nestle, gıda teknolojisi girişimi YFood'un %49,95'ini satın aldı

Yiyecek ve içecek devi Nestle, öğün yerine geçen içecekler, tozlar ve beslenme barları satan, doğrudan tüketiciye yönelik bir gıda teknolojisi girişimi olan Yfood'un yüzde 49,95'ini satın aldı.

Son on yılda öğün yerine geçen içecekler, protein barlar konsepti etrafında ortaya çıkan, doğrudan tüketiciye yönelik gıda teknolojisi girişimlerine yatırımcıların ilgisi her geçen gün artıyor.

İsviçreli yiyecek ve içecek devi Nestle’de öğün yerine geçen içecekler, tozlar ve beslenme barları satan bir gıda teknolojisi girişimi olan Yfood'un yüzde 49,95'ini satın aldı. Her iki şirket satın alıma ilişkin mali şartları paylaşmadı.

İşyerinde sağlıklı beslenme arayışındaki iki eski bankacının kurduğu YFood, 2022’de 120 milyon Euro satış gelirine ulaştı.

Yfood'un kurucu ortakları ve eş başkanları Ben Kremer ve Noël Bollmann, hisselerinin yüzde 50,05'ini elinde tutacak ve işi bağımsız olarak yürütmeye devam edecekler. 2017 yılında Münih'te kurulan Yfood, bir önceki yıla göre yüzde 100'lük bir gelir artışı gerçekleştirdi. YFood 2022 yılında 120 milyon Euro satış gelirine ulaştı.

YFood, tüketicilere hazır içecekler, kendi içeceklerinizi yapmak için tozlar ve beslenme çubukları satıyor. Tipik olarak öğün yerine geçen bir işletme olarak sınıflandırılsa da, dayanağı tüm yiyeceklerin yerine geçmek değil.

Girişimi kurmadan önce, iki kurucu yatırım bankacıları Ben Kremer ve Noël Bollman geç saatlere kadar çalışıyorlardı ve acıktıklarında, hızlı bir şekilde beslenmeye ihtiyaç duyduklarında sahip oldukları işyerindeki birkaç sağlıksız seçenek, onları bu girişimi kurma fikrine götürdü. YFood kurucularından Bollmann "Kendimiz için çözdüğümüz bir sorunumuz vardı. Orada sadece şeker makineleri vardı ve seçim Snickers ya da cipsti. Hızlı yemenin neden hep sağlıksız olmak zorunda olduğunu anlayamadık. Yfood’u kurma ilhamımız buydu.” dedi.

YORUMLAR