NASA, o departmanına ilk kadın direktörü atıyor

Medyaloji.net » teknoloji » NASA, o departmanına ilk kadın direktörü atıyor
NASA, o departmanına ilk kadın direktörü atıyor

NASA, Jet İtki Laboratuvarı'na Worcester Politeknik Enstitüsü'nde görev alan Dr. Laurie Leshin'i departmanın ilk kadın direktörü olarak atadı.

2021'in Ağustos ayında emekliye ayrılan eski yönetici Michael Watkins'in yerini alacak olan Leshin'in, 16 Mayıs'ta iş başı yapacağı belirtildi.
NASA, Jet İtki Laboratuvarı'na Worcester Politeknik Enstitüsü'nde görev alan Dr. Laurie Leshin'i yönetici olarak atadı. Leshin'in, departmanın ilk kadın direktörü olacağı kaydedildi. Tecrübeli ismin ayrıca, 2021'in Ağustos ayında emekliye ayrılan eski yönetici Michael Watkins'in ve geçici yönetici Korgeneral Larry James'in yerini alacağı belirtildi.

6 Mayıs'ta iş başı yapacak olan Leshin, Jet İtki Laboratuvarı'nı yöneten Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü'nde de (Caltech) başkan yardımcısı olarak görev alacak.

LAURİE LESHİN KİMDİR?

Bilim alanında ve çığır açan teknolojilerde geniş bir deneyime sahip olan Leshin, NASA'da birçok üst düzey görevde yer aldı. Goddard Uzay Uçuşu Merkezi'nde de kilit bir yönetici rolü üstlenen Leshin, NASA'nın keşif sistemleriyle ilgilenen departmanında da yönetici yardımcısı olarak hem turistik uzay uçuşları hem de Artemis görevi için temel sayılabilecek çalışmalar yürüttü.

 

YORUMLAR