MÜSİAD, deprem bölgesinde yaraları sarmak için seferber oldu

Medyaloji.net » iş dünyası » MÜSİAD, deprem bölgesinde yaraları sarmak için seferber oldu
MÜSİAD, deprem bölgesinde yaraları sarmak için seferber oldu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), "asrın felaketi" Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından depremzedelerin yaralarını sarmak için seferber oldu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), "asrın felaketi" Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından depremzedelerin yaralarını sarmak için seferber oldu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlatılan yardım seferberliğine iş dünyası da katıldı. Birçok şirket ve iş dünyası sivil toplum örgütleri gerek arama-kurtarma, gıda, barınma, tekstil, iletişim, iş makinesi, sağlık ekipmanı ve akaryakıt tedariki olmak üzere bölgeye ayni ve nakdi yardımlarda bulundu.

Yardım çalışmalarına hız kesmeden devam eden iş dünyası örgütlerinden MÜSİAD, oluşabilecek ihtiyaçlar için yaptıkları yardımlara her gün yenilerini ekliyor.

Deprem sonrası hızlıca Kriz Masası oluşturan MÜSİAD, depremin yaşandığı ilk andan itibaren tüm imkanlarını seferber etti. Oluşturulan Kriz Masası ile afet bölgesinden gelen bilgiler ve talepleri yurt içi ve yurt dışı şubeleri de koordine ederek süratle yerine getirmeye çalışan MÜSİAD ekipleri, birçok bölgeye temel ihtiyaç maddesi, gıda yardımı ve arama kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere iş makinesi gönderdi.

Depremin meydana geldiği tarihten şimdiye kadar afet bölgesine 2 bin 345 tır sevkiyatı gerçekleştiren MÜSİAD, 705 bin paket hazır gıda, 413 iş makinası, 900 jeneratör, 3 bin hilti, 80 bin eldiven, 220 binden fazla battaniye, 32 binden fazla ısıtıcı, 15 bin powerbank, 63 bin 500 mont ve bot, 5 milyon 550 adet su, 1 milyon ekmek ve 200 karavanı depremzedelerin hizmetine sundu.

Elbistan'da 1.000 konteyner evlik Konteyner Kent kuruluyor.

MÜSİAD, Kahramanmaraş'ın Elbistan bölgesinde depremden etkilenen vatandaşlar için İçişleri Bakanlığı izni ve AFAD koordinasyonunda 1.000 tane konteyner evi bulunan tefrişatlı Konteyner Kent kurulacağını bildirdi.

Kalıcı deprem konutlarından önce vatandaşların barınma ihtiyacının karşılanması için konteyner evlerin çalışmalarına başladığını duyuran MÜSİAD, ayrı bir bağış hesabı açarak katkıda bulunmak isteyenleri de bu bağış kampanyasına davet etti.

Konteyner Kent'te bulunan evler 21 metrekare olacak şekilde, mutfak, banyo ve tuvaleti de olacak şekilde tasarlandı. Evlerin içinde beyaz eşya, koltuk ve masa, mutfak eşyaları ve ısınma sistemi de bulunacak. Ayrıca, konteyner kent bölgesinde altyapı ve çevre düzenlemesi, sağlık ocağı, kreş, mescid, idari ve hizmet binaları da olacak.

YORUMLAR