Microsoft Windows 11 yeni özelliklerle geliyor

Medyaloji.net » teknoloji » Microsoft Windows 11 yeni özelliklerle geliyor
Microsoft Windows 11 yeni özelliklerle geliyor

Microsoft Windows 11 uzun bir süredir beklenen işletim sistemleri içerisinde yer alıyordu. Yeni nesil Windows işletim sistemlerinin değiştirilmesi şarttı.

ABD’li teknoloji devi Microsoft tarafından geliştirilen Windows işletim sistemleri her geçen yıl farklı bir boyut kazanıyor. Özellikle Windows 10 kullanıcılara hem tasarım hem de işlevsel açıdan güçlü bir deneyim sundu. Ancak sonlara doğru ortaya çok ciddi problemler çıktı. Hatırlayacağınız üzere Windows 10 her güncelleme yaptığında neredeyse sistem işlevsiz hale geliyordu.

Tüm bu sebeplerden dolayı birçok kişi Microsoft işletim sisteminin değiştirilmesi gerektiğini düşündü. Hatta Windows 10X bu konuda kullanıcılara oldukça iyi bir deneyim sunabilecek potansiyele sahipti. Ancak şirket bundan vazgeçerek Windows 11 üzerinde yoğunlaştı ve şu an tanıtım için hazırlanıyor.

Windows 10 işletim sistemi yavaş yavaş ömrünü doldururken şimdilerde Windows 11 konuşuluyor. Microsoft tarafından yapılacak etkinlik için yeni bir sürüm sızıntısı ortaya çıktı. Birçok kişi bunun sadece Windows 10 güncellemesi olduğunu düşündü ancak usta analistler Microsoft firmasının Windows 11 için hazır olduğunu söylüyor.

Konuyla ilgili gelen bazı detaylara göre şirket bu yeni işletim sisteminde ChromeOS ile yakın rekabet etmek istiyor. Bu yeni işletim sistemi ile birlikte yeni sistem simgeleri dosya gezgini geliştirmeleri ve Windows kullanıcılarına hızlı hareket kabiliyeti sunma gibi özellikler kazandırılacak.

Konuyla ilgili Microsoft tarafından herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Ancak hem sızıntılar hem de şirketin uzun bir süredir bu yeni işletim sistemi üzerine yoğunlaşmış olması iddiaları güçlendiriyor.

YORUMLAR