Microsoft ile NVIDIA'dan metaverse için iş birliği

Medyaloji.net » iş dünyası » Microsoft ile NVIDIA'dan metaverse için iş birliği
Microsoft ile NVIDIA'dan metaverse için iş birliği

Microsoft ile iş birliği yaptı. 365 ve Azure kullanıcısı işletmeler, bulut üzerinden Omniverse'e ve DGX Cloud'a erişebilecek.

NVIDIA, Microsoft Azure Cloud kullanan işletmeler için iki bulut ürününü Azure üzerinden kullanıma açıyor. Bunlardan NVIDIA Omniverse Cloud, endüstriyel metaverse uygulamalarını tasarlamak, geliştirmek, dağıtmak ve yönetmek için ortam sağlıyor. Endüstri alanında metaverse’te tasarım ve test yapmak, simülasyon sayesinde firmaların üretim ve lojistik maliyetlerini doğru hesaplamalarına yardımcı oluyor.

NVIDIA’nın metaverse çözümleri, endüstri planlamasında yoğun şekilde kullanılıyor. Örneğin Amazon Robotics, depolarında kullanacağı robotları önce metaverse’te yaratıp test ettikten sonra üretti. Otomobil üreticisi firmalar da yeni model geliştirmekten fabrika planlamaya kadar işlerinin her alanında metaverse’ten faydalanıyor.

NVIDIA’nın diğer ürünü NVIDIA DGX™ Cloud, işletmelerin üretken yapay zekayı kendi ihtiyaçlarına göre eğitmek için altyapı ve yazılımlara ulaşmalarını sağlayan bir bilgi işlem hizmeti.

YORUMLAR
En çok okunan haberler