Meta'dan yeni Gizlilik Merkezi

Medyaloji.net » teknoloji » Meta'dan yeni Gizlilik Merkezi
Meta'dan yeni Gizlilik Merkezi

Şirket, yeni Gizlilik Merkezi'ni ABD'de sınırlı sayıda Facebook kullanıcısının erişimine açtı.

Meta, güvenlik kontrolleri ve gizlilik eğitimlerini yeni bir Gizlilik Merkezi’nde bir araya getiriyor. Facebook’un Ayarlar ve Gizlilik kısmından ulaşılacak olan Gizlilik Merkezi’nin şirketin yıllardır geliştirdiği uygulama ve teknolojiler genelinde oluşturduğu güvenlik kontrolleri ile gizlilik eğitimleri için bir merkez olarak hizmet etmesi amaçlanıyor.

İlk etapta yalnızca ABD’de Facebook’a bilgisayarlarından erişen sınırlı sayıda kullanıcıya sunulan ve zamanla yeni modül ve kontrollerle güncellenmeye devam edecek olan Gizlilik Merkezi şimdilik beş modülden oluşuyor:

Güvenlik modülüyle kullanıcılar hesap güvenliği hakkında daha fazla bilgi edinebilir, çift faktörlü kimlik doğrulamayı aktifleştirebilir ve Meta’nın veri kazımayla nasıl mücadele ettiğini öğrenebilirler.

Paylaşım modülüyle gönderilerinin kimler tarafından görüntüleneceği ya da profillerindeki eski gönderilerin Hareketleri Yönet gibi araçlarla nasıl temizleneceği ile ilgili soruların yanıtlarını bulabilirler.

Bilgi Toplama modülüyle Meta’nın topladığı farklı veri türleri ve bu verilerin Profil Bilgilerine Erişin gibi araçlarla nasıl görüntülenebileceği hakkında bilgi edinebilirler.

Kullanım modülüyle Meta’nın verileri nasıl ve neden kullandığını öğrenebilir ve bu bilgilerin nasıl kullanıldığını yönetmek için sunduğu kontroller hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirler.

Reklamlar modülüyle ise toplanan bilgilerinin karşılarına çıkan reklamları nasıl şekillendirdiğini öğrenebilir, Reklam Tercihleri aracı ile tercihlerini yönetebilirler.

YORUMLAR