McDonald’s ile fena dalga geçti

Medyaloji.net » reklam » McDonald’s ile fena dalga geçti
McDonald’s ile fena dalga geçti

Supermac ile McDonald’s son dönemlerde marka hırsızlığı yüzünden karşı karşıya gelmişti.

Supermac’in Avrupa Birliği Fikri Mülkiyeti Ofisi‘ne yapmış aldığı başvuru sonrası, McDonald’s‘ın, Avrupa Birliği sınırları içerisinde Big Mac markasının kullanması yasaklanmıştı. Ezeli rakibinin yaşadığı bu durumu lehine çeviren Burger King ise, rakibi ile dalga geçti.

Avrupa Birliği Fikri Mülkiyeti Ofisi, tarafından alınan karar doğrultusunda Big Mac ismi artık McDonald’s haricindeki tüm fast food şirketleri tarafından kullanılabilecek.

Alınan bu karar sonrası Burger King, Avrupa’nın bazı yerlerindeki müşterilerine ürünlerini “Big Mac olmayan” mottosuyla ürünlerini servis etmeye başladığını görmekteyiz.

Kısa bir süreliğine devam edeceği belirtilen bu reklam kampanyası doğrultusunda, ”Big Mac gibi ama aslında daha büyük”, ”Big Mac gibi ama daha lezzetli ve daha sulu” gibi adlandırdığı menüler ile müşterilerin karşısına çıkan fast food devi yapmış olduğu olay göndermelerle sosyal medyanın gündemine oturmuş durumda.

Daha önceden de birçok kez reklam kampanyaları ile karşı karşıya gelen fast food devleri, hatırlarsanız 2017 yılında yine bir reklam filmi ilekarşı karşıya gelmişlerdi.

Burger King, Cadılar Bayramı için yayınlamış olduğu reklam filminde ezeli rakibinin maskotu olan palyaço ile karşımıza çıkmıştı.

Söz konusu reklam filminde birçok kez ezeli rakibine göndermede bulunan şirket, reklam filminde palyaçolardan kaçan bir gence yer vermişti.

Söz konusu reklamda rakibine olay bir göndermede bulunan şirket, ‘’Bir palyaço gibi gelin, bir kral gibi yiyin’’ ile bir hayli çok konuşulmuştu. 2017 yılında yayınlanmış olan bahsi geçen reklam filmini hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

YORUMLAR