Mastercard marka kimliğine ses ve animasyon ekledi

Medyaloji.net » teknoloji » Mastercard marka kimliğine ses ve animasyon ekledi
Mastercard marka kimliğine ses ve animasyon ekledi

Golfseverler bu hafta düzenlenecek 148. Kuzey İrlanda Açık Golf Turnuvası’nda Mastercard ile ödeme yaptıklarında Mastercard markasını sesli olarak ödeme terminallerinde duyacaklar.

Bu uygulama İngiltere’de ilk kez hayata geçiyor.

Mastercard’ın Global Payments ve Ingenico ile gerçekleştirdiği teknoloji şu şekilde çalışıyor: Golfseverler, Mastercard Clubhouse’taki ödeme terminallerinde Mastercard veya Maestro amblemli kartlarıyla yaptıklarında bu terminallerden ödemenin kabul edildiğine dair Mastercard ile ilgili bir ses duyacaklar. Golfseverler ayrıca bu terminallerde Mastercard’ın sesli marka kimliği ile birlikte bir de animasyonu görecekler.

Ödeme kabul edildiğinde Mastercard’a özel melodi duyulacak

Mastercard’ın ödemenin kabul edildiğine dair belirlediği sesi; kısa, benzersiz ve akılda kolay kalan bir ses olarak tanımlamak mümkün. Bu ses, tüketicilerin Mastercard ile bağ kurmalarını sağlarken, ödemenin de başarılı şekilde yapıldığını anlatıyor.

Mastercard sese dayanan marka kimliğini bu yılın ilk aylarında devreye aldı. Mastercard’ın bu marka kimliği ayırıcı bir melodiyle gelen bir altyapıyla ortaya çıktı ve bu şekilde fiziksel, dijital veya sesli ödeme ortamlarında basit ve sorunsuz bir deneyim hedeflendi.

Mark Barnett: “Melodi, marka kimliğimize güçlü bir boyut katıyor”

Uygulamaya ilişkin bir değerlendirme yapan Mastercard İngiltere, İrlanda, İskandinavya ve Baltık Ülkeleri Başkanı Mark Barnett, “Ses, marka kimliğimize güçlü bir boyut katıyor ve Mastercard’ın günümüzde ve gelecekte tüketiciler tarafından nasıl tanınacağı noktasında önemli bir ipucu sunuyor” dedi. Barnett, “Golfseverlerin sesli markamızı ilk kez İngiltere’deki bu turnuvada deneyimleyecek olmaları bizi çok heyecandırıyor” ifadesini kullandı.

Projenin ortaklarından olan Global Payments Avrupa Başkanı Chris Davies ise “Global Payments’ta müşteri deneyimini zenginleştirecek yazılım odaklı ve teknolojik çözümleri hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz” değerlendirmesini yaptı.

YORUMLAR