Koronavirüs'e karşı robot geliştirildi!

Medyaloji.net » teknoloji » Koronavirüs'e karşı robot geliştirildi!
Koronavirüs'e karşı robot geliştirildi!

Koronavirüsü'ne "salgın karşıtı robot" geliştirdi.

İnsansız hava araçları alanında faaliyet gösteren Çin merkezli Fly Dragon isimli şirket, koronavirüsle mücadele kapsamında uzaktan ilaçlama yapmaya imkan sağlayan "salgın karşıtı robot" geliştirdi.

Koronavirüsün dünyanın her yerine yayılmasıyla birlikte, virüse karşı önlemlerin gündeme geldiğini ve bu kapsamda ilaçlama çalışmaları yürütüldüğünü söyleyen Fly Dragon Havacılık Teknolojileri Kurucu Ortağı Jason Wen ilaçlama çalışmalarında kullanılmak üzere "salgın karşıtı robotu" geliştirdiklerini aktardı. İlaçlamaların insanlar tarafından püskürtücülerle yapıldığını ve ilaçlamada kullanılan maddelerin ise güçlü asitler içerdiğini belirten Wen, bu maddelerin ilaçlama yapan kişinin sağlığına zarar verme ihtimali bulunduğunu da belirtti.

Wen, ilaçlama yapan insanlara verilebilecek zararın önüne geçmek ve karantina bölgelerinde uzaktan ilaçlama yapmak amacıyla "salgın karşıtı robot"u ürettiklerini vurgulayarak, şunları aktardı;

"Robotumuz, halka açık alanlarda ilaçlama yapmaya imkan sağlıyor ve tüm sıvı ilaçları püskürtebiliyor. 1 kilometreye kadar uzaktan kontrol edilebilen robot, karantina alanlarına uzaktan etkili müdahale etme imkanı sağlıyor. İnsanla yapılan ilaçlamalarda 5-10 litre arasında ilaç taşınabilirken, salgın karşıtı robot 50 litreye kadar ilacı taşıyabiliyor ve saatte 15 bin metrekare alanı ilaçlayabiliyor."

YORUMLAR