Kariyer.net'den afet bölgeleri için istihdam seferberliği

Medyaloji.net » iş dünyası » Kariyer.net'den afet bölgeleri için istihdam seferberliği
Kariyer.net'den afet bölgeleri için istihdam seferberliği

Kariyer.net, depremin bölgedeki çalışma hayatında ve istihdamda açtığı yaraları sarabilmek için seferberlik başlattı.

Platform, afet yaralarını sarmak için gönüllü olmak isteyenler, afet bölgesinde olup gönüllü arayanlar, afetten dolayı işini kaybeden ve iş arayanlar ve afetten etkilenenleri istihdam etmek isteyenler için bir mikrosite oluşturdu.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde 10 ilde de ağır yaralar açıldı. Binlerce vatandaş enkaz altında hayatını kaybederken, binlercesi ise hala kurtarılmayı bekliyor. Şehirler moloz yığınına dönüşürken afetten kurtulanlar bölgede yaşam mücadelesi veriyor.

İstihdam platformu Kariyer.net de afet yaralarına çare olmak için seferberlik başlattı. Platform başlattığı seferberlikle, depremin bölgedeki çalışma hayatında ve istihdamda açtığı yaraları sarabilmek için aksiyon aldı.

Platform tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kariyer.net olarak, depremin bölgedeki çalışma hayatında ve istihdamda açtığı yaraları sarabilmek için bir dizi aksiyon alıyoruz. Bu alandaki aksiyonlarımızı planlarken sürecin uzun ve zorlu olacağının bilinci ile ilerliyoruz.

Hem çalışma hayatında olup depremden etkilenen ve hayatını yeniden kurmaya çalışanlara, hem bölgedeki işletmelere/kurumlara, hem de genel anlamda bölge halkına destek olmak üzere çalışıyoruz.

10 ilimizi etkileyen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Kariyer.net olarak depremin etkilediği bölgelere destek olmak adına ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölgedeki işgücü ihtiyacını giderilebilmek ve bununla birlikte bölgedeki depremzedelerin istihdamına destek olabilmek için aldığımız aksiyonlar yanında gerçekleştirdiğimiz destekler aşağıdaki şekildedir:

İlk aşamada bünyesinde bulunduğumuz iLab ve ona bağlı olan diğer şirketlerle birlikte AFAD’a nakdi bağış gerçekleştirdik.

Ümraniye Belediyesi işbirliği ile vinç temin ederek deprem bölgesine ulaştırdık.

Deprem bölgesindeki su ihtiyacını karşılamak amacıyla hazırlanan su dolu ilk tırlarımızı bölgeye ulaştırdık. Önümüzdeki günlerde su temini konusundaki desteğimiz sürecek.

Bölgedeki öncelikli ihtiyaç malzemelerini, bölgedeki çalışanlarımız ve yetkililerle koordineli şekilde deprem bölgesine ulaştırmaya çalışıyoruz.

Daha kapsamlı bir plan için de yoğun şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Çok üzgünüz, tüm yaraların en kısa sürede sarılabilmesini temenni ediyoruz.

kariyer.net tarafından yapılan bir açıklamaya göre bu seferberliğe destek olmak isteyen veya faydalanmak isteyen kişiler http://istihdamseferberligi.info sitesini ziyaret edip kategorilerden erişim sağlayabilecek.

 

YORUMLAR