Insider MindBehind'ı satın aldı

Medyaloji.net » iş dünyası » Insider MindBehind'ı satın aldı
Insider MindBehind'ı satın aldı

Insider, bu satınalma ile WhatsApp Business başta olmak üzere diyalog bazlı ticaret & mesajlaşma alanlarındaki çalışmalarına ivme kazandıracak.

Türkiye’nin ilk yazılım unicorn’u Insider, conversational messaging (diyalog bazlı mesajlaşma) girişimi MindBehind’ı satın aldığını duyurdu. Şirket, bu satınalmayla birlikte MindBehind ekibi tarafından geliştirilen yenilikçi WhatsApp Business ürünlerini bünyesine katmış oldu.

Geniş ürün gamı ve yapay zekâ tabanlı teknolojileri sayesinde müşterilerin tercih ettikleri bir sonraki dijital kanalı tahminleyerek pazarlama uzmanlarının en yüksek geri dönüşlü müşteri deneyimlerini tasarlaması için çalışan Insider, bünyesine kattığı Mindbehind CEO’su Oğuzhan Başeğmez ve Chief Growth Officer Anıl Kiper liderliğindeki 70 kişilik MindBehind ekibi ile WhatsApp Business başta olmak üzere, conversational commerce & messaging (diyalog bazlı ticaret & mesajlaşma) alanındaki çalışmalarına ivme kazandırmayı hedefliyor.

Bu stratejik satınalmayla birlikte Insider, resmî WhatsApp İşletme Çözüm Sağlayıcısı (BSP – Business Service Provider) yeteneği kazanarak, Meta ürün ekipleriyle birlikte markaların müşterileriyle diyaloğunu  kuvvetlendirecek ve e-ticaret satışlarına ivme kazandıracak WhatsApp Business ürünleri geliştirmeye hazırlanıyor. Meta CEO’su Mark Zuckerberg’in bir paylaşımında bahsettiği gibi WhatsApp Business, yakın gelecekte markalar ve müşterilerinin yaygın iletişim kanalı hâline gelebilir. Bu alanda dünyadaki ilk oyunculardan biri olan Insider da Meta ile sektörde fark yaratacak WhatsApp ürünlerini piyasaya sunmaya hazırlanıyor.

Markalara web, app ve WhatsApp başta olmak üzere pek çok dijital kanal üzerinden müşterileriyle etkin diyalog kurma imkanı sağlayan MindBehind teknolojisi, Insider’ın çapraz kanallı müşteri deneyimi platformu ile entegre çalışacak. Son üç senedir müşterilerine kişiselleştirilmiş WhatsApp mesajları gönderebilen Insider kullanıcıları artık WhatsApp üzerinden müşterileriyle kişiselleştirilmiş diyaloglar kurarak satışlarını artırabilecek. Son kullanıcılar, ilgilendikleri ürünleri WhatsApp üzerinden görüntüleyebildikleri gibi, sepete ekleme ve ödeme aksiyonlarını da uygulamayı terk etmeden aynı ekranda tamamlayabilecek.

YORUMLAR