Infarm, 170 milyon dolar yatırım aldı!

Medyaloji.net » iş dünyası » Infarm, 170 milyon dolar yatırım aldı!
Infarm, 170 milyon dolar yatırım aldı!

Berlin merkezli dikey tarım girişimi Infarm, yaptığı açıklamada, altyapı, Ar-Ge ve işe alma gibi alanlarda kullanacağı C Serisi yatırım turunda 170 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.

Berlin merkezli dikey tarım girişimi Infarm, yaptığı açıklamada, altyapı, Ar-Ge ve işe alma gibi alanlarda kullanacağı C Serisi yatırım turunda 170 milyon dolar yatırım aldığını söyledi. 200 milyon dolarlık bir turun ilk kapanışını temsil eden 170 milyon dolarlık yeni yatırım, LGT Lightstone tarafından yönetildi ve Infarm'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarını 300 milyon dolara ulaştırdı. 

Yeni yatırımcılar Hanaco, Bonnier, Haniel ve Latitude'un yanı sıra Infarm'ın eski yatırımcıları Atomico, TriplePoint Capital, Mons Capital ve Astanor Ventures da C Serisi'nde karşımıza çıkan şirketler oldu. 

Infarm'ın son yatırımı, tarım teknolojisine yapılan girişim yatırımlarının artmasıyla ortaya çıkıyor diyebiliriz. Yatırımcılar, son iki yılın her birinde gelişen agtech alanında faaliyet gösteren girişimlere 4 milyar dolar harcadı. Ağustos 2020'nin ortasına kadar, bu yıl sektöre 2,6 milyar dolar yatırım yapılmıştı. Bu alanda 2020'nin önceki iki yılı şimdiden geride bıraktığını söylemek mümkün.

2013 yılında Osnat Michaeli, Erez Galonska ve Guy Galonska tarafından kurulan Infarm, 2025 yılına kadar Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya'daki tarım tesislerinde dünyanın en büyük kentsel dikey tarım ağını inşa etmek istediğini söylüyor. Dünya çapında 10 ülkede ve 30 şehirde faaliyet gösteren Infarm, artık aylık 500 binden fazla bitkiyi geleneksel çiftçilik ve tedarik zincirlerinden çok daha sürdürülebilir bir şekilde hasat ettiğini belirtiyor. 

Infarm'ın dikey çiftlikleri, kentsel alanlarda, süpermarketler, dağıtım merkezleri, restoranlar, alışveriş merkezleri ve okullar gibi tesislerde bulunuyor. Bu tesisler ayrıca, tesis sağlığını ve kaynak tüketimini izleyen bulut bağlantılı akıllı cihazlarla entegre bir şekilde çalışıyor. Böylelikle son kullanıcı bu alanlarda ürünü kendi seçebiliyor. 

YORUMLAR