İkas'a 20 milyon dolar yatırım

Medyaloji.net » iş dünyası » İkas'a 20 milyon dolar yatırım
İkas'a 20 milyon dolar yatırım

Re-Pie Portföy ile Uluslararası Finans Kurumu'nun (IFC), eş liderlik ettikleri Seri A yatırım turunda yeni nesil e-ticaret altyapısı ikas 20 milyon dolar yatırım aldı.

Re-Pie Portföy'den yapılan açıklamaya göre, ikas bu yıl sonunda kullanıcı sayısı bakımından pazar lideri, 2025 itibarıyla ise unicorn olmayı hedefliyor.

Yatırım turuna Re-Pie Portföy tarafından kurulan Re-Pie Portföy ikas Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (GSYF) 7,3 milyon dolar, IFC 7 milyon dolarla katıldı.

Her ölçekten şirketin e-ticaret sitelerini teknik bilgiye ihtiyaç duymadan oluşturmasını sağlayan yeni nesil e-ticaret platformu ikas, işletmelerin dijital dönüşümlerini kolaylaştırıyor.

Türkiye’nin en hızlı büyüyen 50 teknoloji şirketi arasında Nisan 2022’de toplam 3,5 milyon dolar tohum yatırımı alan ikas, 2023’te Deloitte Technology Fast 50 programına seçilerek, Türkiye’nin en hızlı büyüyen 50 teknoloji şirketinden biri oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Re-Pie Portföy Yönetim Kurulu Başkanı M. Emre Çamlıbel, "IFC ile birlikte yaptığımız bu yatırımla, 2022 sonunda Almanya’da da ofis açan ikas, 2030 yılına kadar sektöründe Avrupa’nın önde gelen markalarından biri olma hedefine doğru hızla ilerliyor" ifadelerini kullandı.

 
 

YORUMLAR