IAB Dijitalde İnsan Kaynağı Raporu 2019 açıklandı

Medyaloji.net » pr » IAB Dijitalde İnsan Kaynağı Raporu 2019 açıklandı
IAB Dijitalde İnsan Kaynağı Raporu 2019 açıklandı

Rapora göre, dijitalde işe alım için en önemli engel yetenekli insan eksikliği.

 IAB Avrupa Eğitim Yürütme Komitesi, ilkini geçtiğimiz yıl yayınladığı Dijitalde İnsan Kaynağı Raporu’nun 2019 versiyonunu paylaştı.

28 Avrupa ülkesi başta olmak üzere Asya ve Ortadoğu ülkelerinden toplam 454 eğitimci, insan kaynakları yetkilisi, sektör profesyoneli ve iş adaylarının yer aldığı çalışmanın yayınlanan raporuna göre, en önemli sorun sektördeki yetenek açığı ve kalifiye eleman eksikliği.

Yüksek maaş beklentisi

Raporun ortaya koyduğu bir diğer sonuç ise katılımcıların yüzde 75’inin dijitalde işe alım için en önemli engelin yetenekli ve yetkin eleman eksikliği olduğunu belirtmesi oldu. İşe alınacak adayların yüksek maaş beklentileri de yüzde 54’le ikinci en büyük engel olarak görülüyor. Yüksek maaş beklentisinin nedeniyse potansiyel adayların az olması.

Geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da işverenlerin teknik pozisyonlara ağırlık vermeye devam etmeleri ise raporun dikkat çeken bir diğer sonucu. Programatik yüzde 59, Analytics yüzde 51 ile en çok ilgi gören pozisyonlar olurken, söz konusu pozisyonları yüzde 44’le sosyal medya ve yüzde 43’le çapraz medya takip ediyor.

Şirket içi eğitimlere katılım çok az

IAB Avrupa Eğitim Yürütme Komitesi tarafından paylaşılan rapor, şirket içi eğitimlere katılım oranının istenilen düzeyde olmadığını ortaya koyuyor. Anket çalışmasına katılan az kıdemli ya da kıdemli çalışanlara göre, şirketlerindeki pozisyonların sadece yüzde 30’undan azı son bir yılda eğitimlere katıldığını belirtiyor. Bunun yanı sıra eğitimlere ayrılan bütçelerde de sorun bulunuyor. Zira katılımcıların yüzde 44’ü bu bütçelerin artacağını düşünürken, yüzde 30’u eğitim bütçelerinin azalacağına inanıyor. Ankete katılanların yüzde 90’ı ise kendi bütçelerinden karşılamaları gerekse bile bu eğitimlerden yararlanmak istiyor.

YORUMLAR