Hyundai ve Giorgetto Giugiaro arasında iş birliği

Medyaloji.net » iş dünyası » Hyundai ve Giorgetto Giugiaro arasında iş birliği
Hyundai ve Giorgetto Giugiaro arasında iş birliği

Orjinal Pony ve Pony Coupe konsepti, efsanevi İtalyan Giugiaro ile ortaklaşa hazırlanacak. Hyundai, tüm dikkatleri üzerine çekecek konsepti bahar aylarında görücüye çıkaracak.

Hyundai, mirasını kutlamak için 1974 yılında tasarladığı konsept modelini tekrar canlandırıyor. Orjinal Pony ve Pony Coupe konsepti, efsanevi İtalyan Giugiaro ile ortaklaşa hazırlanacak. Hyundai, tüm dikkatleri üzerine çekecek konsepti bahar aylarında görücüye çıkaracak.

Hyundai, 1974 yılında Giorgetto Giugiaro tarafından tasarlanan etkileyici Pony Coupe konseptini yeniden inşa etmek için İtalyan tasarım firması GFG Style ile bir iş birliği yaptı. Tasarım firmasının sahibi olan baba ve oğul Giorgetto ve Fabrizio Giugiaro, yıllar önce otomotiv endüstrisine kazandırdıkları modeli, tekrar hazırlayacak olmanın haklı gururunu yaşıyor. Giorgetto ve Fabrizio Giugiaro ile birlikte çalışacak olan Hyundai Motor Grubu Global Tasarım Merkezi Başkanı SangYup Lee ve Kreatif Direktörü Luc Donckerwolke, Hyundai’nin marka kimliğine ve tarihine katkıda bulunacak.

Luc Donckerwolke, "Giorgetto ve Fabrizio'yu bu yeniden tasarım projesi için Seul'de ağırlamaktan kesinlikle heyecan duyuyoruz ve onlarla bu olağanüstü tasarım projesinde çalışmak için sabırsızlanıyoruz.Bu proje yalnızca tarihi bir değere sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda daha fazla işbirliğinin önünü açabilecek kültürler arası dayanışmayı da temsil ediyor" dedi.

Başkan SangYup Lee ise, "Pony ve Pony Coupe Konsepti, ödüllü IONIQ 5 ve dikkat çekici N Vision 74 dahil olmak üzere tüm üretim ve konsept araçlarımızın tasarımlarını etkileyen nadir kreasyonlardan biriydi. Orijinal konsept otomobilimizin üzerinden tam 48 yıl geçti ve Giorgetto Giugiaro'yu tasarım felsefemize bağlı kalarak yeniden hayata getirmesi için görevlendirdik. Amacımız, geleceği mirasla şekillendirmek” diye konuştu.

YORUMLAR