Huawei 5G için ABD'den izin aldı

Medyaloji.net » dünya » Huawei 5G için ABD'den izin aldı
Huawei 5G için ABD'den izin aldı

5G konusunda öncü şirketlerden biri olan Huawei, bu konuda ABD ile anlaşmaya vardı. Huawei 5G için ABD'deki firmalarla çalışma yapabilecek.

Huawei 5G standardı için çalışacak
Huawei ile ABD arasında geçen yıldan bu yana süren gerginlik, 5G çalışmalarıyla ile biraz yumuşayacak gibi görünüyor. Huawei, 5G çalışmaları için ABD’deki şirketlerle artık ortak çalışma yürütebilecek.

5G konusunda dünyanın en ileri teknolojiye sahip şirketlerinden olan Huawei, bu alandaki çalışmalara öncülük ediyor. Tüm dünyada geçerli olması hedeflenen 5G standardı çalışmalarında da etkin bir rol oynuyor. Hatta Huawei’nin bu konudaki öncülüğü, ABD ile buzların kısmen de olsa erimesini de sağladı diyebiliriz.

ABD’de düzenleyici kurum tarafından verilen izin kapsamında Huawei, 5G çalışmalarında ABD’deki şirketlerle ortak çalışma yürütebilecek. Bu çalışmalar, ortak bir 5G standardı belirlenmesi üzerine kurulu olacak.

Çin’de yaklaşık 1 milyon baz istasyonu kuran Huawei, bu konuda önemli bir tecrübe de kazanmış durumda. Yeni 5G çalışmalarıyla birlikte Huawei, bu konudaki tecrübesini ABD’deki şirketlerle paylaşacak. Huawei’nin ABD’deki şirketlerle kuracağı temasın, ABD hükümeti ile Huawei arasındaki buzların tamamen erimesini sağlayıp sağlamayacağını hep birlikte göreceğiz.

YORUMLAR
En çok okunan haberler