HSBC'den sağlık alanında dev işbirliği

Medyaloji.net » iş dünyası » HSBC'den sağlık alanında dev işbirliği
HSBC'den sağlık alanında dev işbirliği

Bankalar da artık sağlık ve yaşam alanına yöneliyor. İngiltere bankası HSBC ise İsviçre merkezli dijital sağlık platformu ile yeni bir küresel işbirliği açıkladı.

Her yıl küresel gayrisafi yurtiçi hasılanın yaklaşık %10’una denk gelen 8 trilyon dolarlık para sağlık harcamalarına gidiyor. Hastalıkları engellemek ise bireylerin yalnızca fiziksel sağlıklarıyla değil, duygusal, toplumsal ve finansal sağlıklarıyla da ilişkili. Her alanda sağlığı geliştirdiğimizde ise sağlık alanında yapılan harcamaları bireyler ve işverenler olarak azaltabiliriz. Genel sağlığa yönelik yapılan her 1 dolarlık harcama, işverenlere 6 dolarlık medikal maliyetten tasarruf sağlıyor.

Beslenme, uyku düzeni ve spor gibi ürünlerin kullanımıyla 1,5 trilyon piyasa değerine ulaşan sağlık ve yaşam pazarına giderek artan bir tüketici ilgisi var. Bu nedenle sağlıklı yaşam ve hayat boyu performans ve üretkenlik arasındaki bağ nedeniyle yeni oyuncular giderek artan bir hızla bu pazara yöneliyor. finansgundem.com'un derlemesine göre, 2016 ve 2018 yılları arasında tüm dünyada %13 büyüme gösteren sağlık ve yaşam pazarı, 2021 yılı başında %17’lik bir büyüme daha gösterdi.

HSBC’nin bu işbirliğiyle müşterilerine sunacağı sağlık kaynaklarının geleneksel olarak bankacılık ve sigortacılık kanalları tarafından sunulmadığının altını çizen Ohnemus, “bir bireyin genel sağlığına baktığınızda finansal sağlık kilit bir unsur, bu nedenle bu alanların bir araya gelmesi mantıklı” dedi. 64 ülke ve bölgede 40 milyonun üzerinde müşterisi ve 2,950 milyar dolarlık varlığı bulunan HSBC, dünyanın en büyük bankacılık ve finansal hizmetler kurumlarından biri ve Avrupa’nın en büyük bankası.

HSBC’nin İsviçre merkezli sağlık ve sigorta teknolojisi şirketi dacadoo işbirliği ile hedefi genel sağlığı geliştirme amacıyla müşterilerine ürünler, hizmetler ve hediyeler sunmak. Yapay zeka ve veri analizi gibi teknolojiler kullanılarak HSBC Life’ın bu alandaki platformları tüketicilerin daha sağlıklı ve “finansal olarak fit” bir hayat sürmesi için gerekli motivasyonu sunmayı hedefliyor.

Dacadoo ise uzun süredir tüm dünyada sigorta ve teknoloji kapasitesini 100 sağlık sigortası operatöründen 35’ine sağlıyordu. Şirket geliştirdikleri teknolojinin temelinde 300 milyon kişinin bilimsel verileri olduğunu söyledi. Dacadoo’nun Health Score (sağlık skoru) ve Risk Engine uygulamalarını kullanarak, gerçek zamanlı yaşam süresi gibi hesaplamalar yapılabiliyor. Bu işbirliğinde, dacadoo’nun sağlık skoru hizmeti HSBC’nin platformunda yer alan tüm müşterilere verilecek ve HSBC’nin mobil bankacılık uygulamasına da entegre edilecek.

 

YORUMLAR