Hack for Good başvurularınızı bekliyor

Medyaloji.net » pr » Hack for Good başvurularınızı bekliyor
Hack for Good başvurularınızı bekliyor

Bu yıl odağına akran zorbalığını alan yarışmaya başvurmak için son gün yarın.

Facebook’un dünyayı herkes için daha iyi bir yer haline getirme misyonuyla, sivil toplum kuruluşları ile reklam ajanslarını bir araya getirerek, sosyal sorumluluk bilinciyle hayata geçirdiği yaratıcı fikir yarışması Hack for Good’un Türkiye ayağı, iki yıldır olduğu gibi 2019’da da Felis Ödülleri kapsamında gerçekleşecek.

Hack for Good’a bu yıl başvuran ekipler Burçak Günsev’in başkanlığında, Kaan Ayçe, Musa Paça, Özlem Kılıçkaya ve Didem Namver’den oluşan jürinin karşısına çıkacak.

Genç Hayat Vakfı tarafından hayata geçirilen Liseli Gençler ve Akran Zorbalığı araştırması kapsamında üretilen bilgi ve ortaya konan çalışmaların devam ettirilmesine en yaratıcı desteği sunacak ekip, Hack for Good Türkiye’nin bu yılki kazananı olacak. Bu yılki projelerin Facebook ve Instagram üzerinden yaratılacak kampanya fikrinin çevrimiçi ve çevrimdışı akran zorbalığı konusunda farkındalık yaratması, 13 – 18 yaş aralığındaki gençleri, ebeveynlerini ve eğitmenleri konu hakkında duyarlı olmaya çağırması hedefleniyor.

Kazanan ekibin ödülü, 7 – 8 Kasım’da gerçekleşecek Felis Ödülleri kapsamında Facebook ve Genç Hayat Vakfı yöneticileri tarafından verilecek. Facebook tarafından ağırlanacak* kazanan ekip bir tam gün boyunca Facebook ofisindeki Creative Shop ekibiyle gerçekleşecek eğitime katılma imkânı elde etmiş olacak.

Hack For Good’a katılmak ve yarışmaya dair tüm detayları öğrenmek için burayı ziyaret edebilirsiniz.

* Kazanan ekibin uçak ve konaklaması Facebook tarafından karşılanacaktır.

Katılım Koşulları

35 yaş ve altında olmak,
Metin yazarı, sanat yönetmeni/tasarımcı, stratejist ve motion designer veya yapımcılardan oluşacak 3 veya 4 kişilik bir ekip,
10 gün içinde proje çalışılması,
Türkçe PowerPoint proje sunumu,
Takımdakilerin aynı ajansta çalışmaları koşuluyla, aynı ajanstan birden fazla takım katılabilir.

Takvim

2 Ekim: Kayıt için son gün. Kampanya brief’ini almak ve sürece katılmak için 1 Ekim’e kadar kayıt olun.
3 Ekim: Brief paylaşımı. Genç Hayat Vakfı’nın çalışmalarını yürüttüğü “Akran Zorbalığı” projesinin detaylı kampanya brief’i katılımcı ajanslara gönderilecektir.
4 Ekim: Brief soru & cevap toplantısı. Genç Hayat Vakfı ve Facebook ekibiyle birlikte yapılacak çevrimiçi toplantıya bağlanabilir ve brief’le ilgili sorularınızı sorabilirsiniz. Toplantı detayları katılımcı ekiplerle ayrıca paylaşılacaktır.
15 Ekim: Proje teslimi. 11 Ekim’e kadar sunumların teamturkey@fb.com e-posta adresine gönderilmesi gerekmektedir.
24 Ekim: Jüri sunumu. Kısa listeye kalan ekipler; Facebook, Kapital Medya ve Genç Hayat Vakfı tarafından oluşturulan jüriye, 24 Ekim’deki Felis jürisi kapsamında sunumlarını yapacak. Her ajansın sunum için 15 dakika süresi olacak. 

YORUMLAR