Güneş Enerjisi ve Enerji Depolama Seminerleri İzmir'de düzenlendi

Medyaloji.net » iş dünyası » Güneş Enerjisi ve Enerji Depolama Seminerleri İzmir'de düzenlendi
Güneş Enerjisi ve Enerji Depolama Seminerleri İzmir'de düzenlendi

Güneş Enerjisi ve Enerji Depolama Seminerleri'nin 24'üncüsü İzmir'de gerçekleştirildi.

GENSED ile İAOSB iş birliğinde, sektörden temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, “Güneş Enerjisi, Enerji Depolama Sistemleri ve Mevzuatlardaki Son Düzenlemeler" başlıkları ele alındı.

Türkiye güneş enerjisi sektörünü 15 yıldır başarı ile temsil eden ve güneş enerjisi sektörüne yönelik farkındalığın artması ve doğru bilgilerin yayılması için çalışan Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) bu alandaki faaliyetlerine devam ediyor. GENSED’in çalışmaları kapsamında düzenlediği ‘Güneş Enerjisi & Enerji Depolama Seminerleri’nin 24'üncüsü İAOSB (İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi) iş birliği ile 8 Mayıs’ta İzmir'de gerçekleştirildi.

İzmir Atatürk OSB’de gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını GENSED Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Murat Özdemir ve İAOSB Yüksek İstişare Başkanı Mustafa Karabağlı yaptı. GENSED Genel Sekreteri Hakan Erkan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen seminerde, "Güneş Enerjisi Teknolojileri ve Güncel Uygulamalar, Enerji Depolama Sistemleri ve Gelecek Trendleri, Mevzuatlardaki Son Düzenlemeler" konu başlıkları ele alındı.

“Güneş enerjisinin gelişimi için enerji depolamak şart”

Güneş enerjisi ve enerji depolama uygulamalarındaki teknolojik gelişmelerin yanı sıra ürün seçimi, şebeke entegrasyonu ve mevzuattaki düzenlemelerin de detaylı olarak işlendiği seminerin açılış konuşmacılarından olan GENSED Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Murat Özdemir, “İleride mikro şebekelerin meydana geleceğini ve herkesin kendi elektriğini gerek güneşle gerek rüzgarla gerekse başka geri dönüşüm modelleri ile kendi üreterek, şebekeden izole olmak isteyeceğine inanıyoruz. Bu sebeple enerji depolamanın öneminin çok fazla arttığını düşünüyoruz. Güneş enerjisinin yaygın kullanımı ve gelişimi için enerji depola sistemlerindeki gelişmeler son derece önem taşıyor. Yakın bir zamanda herkesin bunu daha fazla hissedecek. İnsanlar şebekeden bağımsız olabilmek adına güneşten elde ettiği enerjiyi depolayarak istediği zaman kullanabilecek.” dedi.

 

YORUMLAR