GlobalWonks'a 2 milyon dolarlık yatırım!

Medyaloji.net » iş dünyası » GlobalWonks'a 2 milyon dolarlık yatırım!
GlobalWonks'a 2 milyon dolarlık yatırım!

Tokyo merkezli Uzabase Inc'den 2 milyon dolarlık tohum yatırımı aldı.

ünya genelindeki işletmelere gerçek zamanlı uzman görüşleri sağlayan bilgi platformu GlobalWonks, Tokyo merkezli Uzabase Inc’den 2 milyon dolarlık tohum yatırımı aldığını duyurdu. Platform, yeni anlaşma kapsamında, Japonya’da GlobalWonks platformunu hizmete sunacak Uzabase’in iş zekâsı platformu SPEEDA ile stratejik bir ortaklık kuracak.

Yola işletmeler için güvenilir ve hızlı içerik sağlayan bir küresel bilgi platformu vizyonu kurma yoluyla çıktıklarını söyleyen ve kuruluşlarından itibaren aynı vizyonu paylaşacak bir yatırımcı aradıklarını belirten GlobalWonks Kurucu Ortağı ve CEO’su Cenk Sidar yeni işbirliği hakkında “Uzabase bu yolculuğu ilerletecek ve uzman ağlarının ötesinde, içerik ve pazar araştırması segmentlerine doğru büyümemize yardımcı olacak” açıklamasında bulunurken Uzabase Kurucu Ortağı ve CEO’su Yusuke Umeda konuyla ilgili “GlobalWonks’u bağımsız bir iş olarak görüyoruz ancak SPEEDA ile stratejik bir ortaklığından büyük heyecan duyuyoruz”; Uzabase Strateji Sorumlusu Marianna Ofosu ise “İş istihbaratı pazarındaki boşluğu bu yenilikçi çözümle doldurmak için Cenk, Bilal ve GlobalWonks ekibinin geri kalanıyla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz” yorumlarında bulundular.

Cenk Sidar tarafından 2019 yılında kurulan Washington, DC merkezli GlobalWonks’un New York’ta da ikinci bir ofisi bulunuyor. Network Pulse ürünüyle gerçek zamanlı bir uzman soru-cevap aracı olarak müşterilerine hizmet veren GlobalWonks, daha detaylı bilgiye erişmek isteyen müşteriler için detaylı analiz rapoları veya bir saatlik video konferans görüşmesiyle uzmanlarla bağlantı kurma olanağı sağlıyor.

Kuruluşunu takip eden ilk yılda Bank of America, Starbucks ve AT&T gibi markaları müşteri portföyüne katan GlobalWonks’ün uzman ağı ilk 18 ayda 180 ülkede 10 bin kişiye ulaştı. Temel bölgesel uzmanlık alanları arasında ABD, Latin Amerika, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ve Asya-Pasifik’in yer aldığı platfom sağlık ve teknolojiden finans ve güvenliğe uzanan bir yelpazede uzman görüşü sunuyor.

YORUMLAR